BROWNIES S KREMOM OD BIJELE ČOKOLADE I MASCARPONEA


Brownies je kolač koji je sam po sebi savršen, ali ponekad i savršenost treba malo nadograditi da ne postane dosadna....

SASTOJCI
Brownies biskvit
• 10 dag čokolade s većim postotkom kakaa, 60%
• 125g maslaca
• 2 jaja
• 3 žlice meda
• 60 g mekog brašna


• 100g tostiranih oraha

Krema
• 1 dcl slatkog vrhnja
• 10 dag bijele čokolade
• 10dag mascarponea

PRIPREMA
1. Zagrijte pećnicu na 170*c
2. Na pari otopite čokoladu s maslacem te stavite sa strane da se malo prohladi
3. Lagano tostirajte orahe i usitnite u blenderu, neka budu malo krupnije mljeveni....
4. Izmiksajte jaja s medom i kad postane pjenasto dodajte otopljenu čokoladu i maslac.
5. Lagano mješajući (pjenjačom) dodajte prosijano brašno i na kraju orahe. Promješati tek toliko da se sastojci povežu, ne previše.
6. Smjesu istresti u kalup(18*25) poravnati i staviti peći 15min, pazite da vam se ne prepeče jer u tom slučaju ispadne presuh.

Krema
7. Zagrijati slatko vrhnje i u njemu otopiti čokoladu.
8. U ohlađeno umiješati 



mascarpone i sve dobro izraditi mikserom.
9. Ohlađeni brownies premazati kremom, sve skupa kratko ohladiti, ukrasiti po želji i guštajte....

Posluživanje
Kolač se može napraviti i u obliku torte, samo treba koristiti manji kalup.
Također se orasi mogu zamjeniti lješnjacima.
coolinarika.com