Ne biste mi verovali kada bih vam rekla da sam ih napravila za pola sata :)
Ovo je recept za sve ljubitelje kokosa i bele cokolade :) A ima jos jedan nacin..za one koji ne vole kokos :),pralinice sa belom cokoladom i lesnicima :),radjene u ambalazi od bombonjere :)
Sastojci
200g bele cokolade
2 kasike ulja
100ml slatke pavlake
1 kasika secera u prahu
Sastojci
200g bele cokolade
2 kasike ulja
100ml slatke pavlake
1 kasika secera u prahu
50g kokosa
1 kremfiks
1 vanil secer ili kasikica arome vanile
Za praline sa lesnicima
· 1 ambalaza od bombonjere(za 12 pralina)
· 100g bele cokolade+ 1 kasika ulja
· 50g ml.lesnika
· 1 kas.secera u prahu
· 1kremfiks
· 12kom. jezgra lesnika
· malo arome vanile
· 50ml slatke pavlake
Priprema
Belu cokoladu izlomite na kockice i stavite u serpicu,dodajte malo ulja i otopite na pari. (preporucujem da prvo prokuvate vodu,sklonite sa vatre pa tek onda da stavite serpicu sa belom cokoladom i tako je otopite).
Pripremite male papirne korpice,neka vam budu spojene po dve. Uzmite malu cetkicu,umacite cokoladu i premazite dni i zidove korpice,tako svaku.
Stavite u frizider korpice
da se cokolada stegne..od prilike 2 minuta. Tako isto uraditi jos 2 puta.
Umutiti slatku pavlaku,pa dodati secer,vanil secer,kremfiks i kokos. Napuniti korpice i odgore premazati sa cokoladom. Ostaviti u frizider da se lepo stegnu.
Lagano odvojiti papirnu korpicu od pralina i mozete uzivati u njihovom ukusu :)
Za praline od lesnika
Uraditi sve isto kao da radite sa kokosom,samo stav ite lesnike i jezgro lesnika.
Ove praline sam radila u ambalazi od bombonjere,a ne u papirnim korpicama.
coolinarika.com
1 vanil secer ili kasikica arome vanile
Za praline sa lesnicima
· 1 ambalaza od bombonjere(za 12 pralina)
· 100g bele cokolade+ 1 kasika ulja
· 50g ml.lesnika
· 1 kas.secera u prahu
· 1kremfiks
· 12kom. jezgra lesnika
· malo arome vanile
· 50ml slatke pavlake
Priprema
Belu cokoladu izlomite na kockice i stavite u serpicu,dodajte malo ulja i otopite na pari. (preporucujem da prvo prokuvate vodu,sklonite sa vatre pa tek onda da stavite serpicu sa belom cokoladom i tako je otopite).
Pripremite male papirne korpice,neka vam budu spojene po dve. Uzmite malu cetkicu,umacite cokoladu i premazite dni i zidove korpice,tako svaku.
Stavite u frizider korpice
da se cokolada stegne..od prilike 2 minuta. Tako isto uraditi jos 2 puta.
Umutiti slatku pavlaku,pa dodati secer,vanil secer,kremfiks i kokos. Napuniti korpice i odgore premazati sa cokoladom. Ostaviti u frizider da se lepo stegnu.
Lagano odvojiti papirnu korpicu od pralina i mozete uzivati u njihovom ukusu :)
Za praline od lesnika
Uraditi sve isto kao da radite sa kokosom,samo stav ite lesnike i jezgro lesnika.
Ove praline sam radila u ambalazi od bombonjere,a ne u papirnim korpicama.
coolinarika.com