Tako volim bijelu pitu, a volim i okus naranče i karamela.U ovoj piti su se savršeno nadopunila sva tri okusa. :))
Sastojci
Kore
· 350g glatkog brašna
· 350g oštrog brašna
· 1/2 praška za pecivo
· 1 cijelo jaje
· 1 bjelanjak
· 100g maslaca
· 100g masti
· 2 žlice kiselog vrhnja
· 1 žlica soka od naranče
· 100g šećera
Krema
· 1200ml mlijeka
Kore
· 350g glatkog brašna
· 350g oštrog brašna
· 1/2 praška za pecivo
· 1 cijelo jaje
· 1 bjelanjak
· 100g maslaca
· 100g masti
· 2 žlice kiselog vrhnja
· 1 žlica soka od naranče
· 100g šećera
Krema
· 1200ml mlijeka
· 4 žlice gustina
· 5 žlica glatkog brašna
· 2 vanili šećera
· 100g kristal šećera
· 100g šećera u prahu
· 1 veća naranča ,kora i sok
· 250g maslaca
· liker od naranče(po želji)
Priprema
Postupak izrade kora pogledajte ovdje ili ovdje.Dakle valjate četri velike kore(najveća tepsija od pećnice).Možete filovati samo četri kore tako da vam je sloj kreme debliji,ili kao ja te četri kore podjeliti na pola i filovati sa osam kora tanje.
ZA KREMU: Karmelizirajte 100g kristal šećera
Ulijte 400ml mlijeka,mješajte dok se ne otopi šećer
Dodajte naribanu koru i ostatke kore od naranče,kratko prokuhajte i ostavite da se ohladi
Kada se ohladilo procjedite i umješajte brašno i gustin
Ukuhajte standardno kao puding,
ostavite kremu da se hladi. Kada se ohladila dodajte joj maslac, kojeg ste dobro izradili sa šećerom u prahu. Povežite te dvije smjese,na kraju dodajte sok od naranče i malkicu likera od naranče. Kore filujte standardno kao i ostale bijele pite. Najbolje su kada odstoje jedan dan
coolinarika.com
· 5 žlica glatkog brašna
· 2 vanili šećera
· 100g kristal šećera
· 100g šećera u prahu
· 1 veća naranča ,kora i sok
· 250g maslaca
· liker od naranče(po želji)
Priprema
Postupak izrade kora pogledajte ovdje ili ovdje.Dakle valjate četri velike kore(najveća tepsija od pećnice).Možete filovati samo četri kore tako da vam je sloj kreme debliji,ili kao ja te četri kore podjeliti na pola i filovati sa osam kora tanje.
ZA KREMU: Karmelizirajte 100g kristal šećera
Ulijte 400ml mlijeka,mješajte dok se ne otopi šećer
Dodajte naribanu koru i ostatke kore od naranče,kratko prokuhajte i ostavite da se ohladi
Kada se ohladilo procjedite i umješajte brašno i gustin
Ukuhajte standardno kao puding,
ostavite kremu da se hladi. Kada se ohladila dodajte joj maslac, kojeg ste dobro izradili sa šećerom u prahu. Povežite te dvije smjese,na kraju dodajte sok od naranče i malkicu likera od naranče. Kore filujte standardno kao i ostale bijele pite. Najbolje su kada odstoje jedan dan
coolinarika.com