Kakao šnite su kolač iz mog djetinstva, a to je bilo prije 50-tak godina (uuuu toliko sam stara). No bilo kako bilo, tada se baš i nisu pekli kremasti kolači, osim kad je bila neka izuzetna prigoda.
Uglavnom su to bili kolači ovakovog tipa. Vjerujem da će se mnogi članovi prisjetiti ovog kolača.
Sastojci
15 dkg maslaca
25 dkg šećera
4 jaja
2 žlice kakao praha
Sastojci
15 dkg maslaca
25 dkg šećera
4 jaja
2 žlice kakao praha
3 žlice pekmeza od kajsija
1 čajna žlica soda bikarbone
9 žlica mlake vode
25 dkg brašna
Priprema
Maslac, šećer i žumanjke pjenasto izradite mikserom. Dodajte 9 žlica mlake vode i 3 žlice pekmeza od kajsija.
Brašno, kakao i soda bikarbonu pomješajte prstima, te lagano mješajući kuhačom dodajte u razmućenu masu žumanjaka.
Napravite snijeg od bjelanjaka, te i njega lagano, kuhačom umješaje u žumanjke.
Stavite peći na 220 stupnjeva
oko 20-tak minuta. Provjerite čačkalicom dali je kolač pečen.
Na topao kolač stavite glazuru od 100 gr. čokolade, malo mlijeka i maslaca koje ste rastopili na tihoj vatri.
coolinarika.com
1 čajna žlica soda bikarbone
9 žlica mlake vode
25 dkg brašna
Priprema
Maslac, šećer i žumanjke pjenasto izradite mikserom. Dodajte 9 žlica mlake vode i 3 žlice pekmeza od kajsija.
Brašno, kakao i soda bikarbonu pomješajte prstima, te lagano mješajući kuhačom dodajte u razmućenu masu žumanjaka.
Napravite snijeg od bjelanjaka, te i njega lagano, kuhačom umješaje u žumanjke.
Stavite peći na 220 stupnjeva
oko 20-tak minuta. Provjerite čačkalicom dali je kolač pečen.
Na topao kolač stavite glazuru od 100 gr. čokolade, malo mlijeka i maslaca koje ste rastopili na tihoj vatri.
coolinarika.com