Potrebno:
1 kg glatkog brašna
1 kockica svježeg kvasca (40g)
1/2 l jogurta
2 dl toplog mlijeka
žlica šećera
3 žličice soli
1/2 praška za pecivo
2 jaja
Priprema:
U većoj posudi pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo, jogurt i kvasac koji ste prethodni otopili u mlijeku sa šećerom. Mikserom sa spiralama umiješati tijesto, pa ga nastaviti mijesiti rukama dok ne postane glatko i podatno. Pokriti folijom ili ubrusom i pustiti da se digne (cca 30 min).
Od tijesta rezati manje komadiće, oblikovati loptice, rukama ih na radnoj površini premazanoj uljem rastanjiti u okrugli oblik pa pržiti u vrućem ulju s jedne i sa druge strane dok ne postanu zlatno žuti.
Pečene langoše ocijediti od suvišne masnoće na papirnom ubrusu i poslužiti uz namaz ili preljev po želji.
brzoukusno.blogspot.com