Sastojci
Biskvit
25 dkg kesten pirea
4 žumanjka
5 dkg tamne čokolade
4 bjelanjka
5-10 dkg šećera
Fil
25 dkg kesten pirea
15 dkg margarina
5 dkg tamne čokolade
5-10 dkg šećera u prahu
ruma malo
2 šlag vrečice /1/2l biljnog šlaga/
Glazura
10 dkg tamne čokolade
ulje
Priprema
BISKVIT
Kesten pire, žumanjke i otopljenu čokoladu izmiksaj i dodaj izmiksane bjelanjke sa šečerom, lagano promješaj i stavi peći na 150C. Pečeni bisvit poprskaj sa malo ruma, hladan biskvit filuj.
FIL
Kesten pire izradi i u njega dodaj izrađeni margarin sa otopljenom čokoladom i šećerom u prahu, sve zajedno promješaj i dodaj po želji ruma.
Kolač se filuje ovim redom:
biskvit, fil, šlag, čokoladna
glazura
Kada si na kolač stavila fil i šlag stavi ga malo u hladnjak da se stegne.
GLAZURA
Otopi 10 dkg čokolade, u toplu čokoladu dodaj ulja toliko da bude malo rijeđa glazura, prelij preko šlaga i stavi hladiti. Dobar tek!!!!
coolinarika.com