Ovaj me recept privukao zbog neobičnog slaganja kora. Zbilja izgleda sjajno, a po meni naranče i čokolada su izvrsna kombinacija. ;))
Sastojci
Kolač
· 2naranče
· 250 gmaslaca (sobne temperature)
· 200 gšećera
· 5jaja
· 200 gbrašna
· 100 gškrobnog brašna
Kolač
· 2naranče
· 250 gmaslaca (sobne temperature)
· 200 gšećera
· 5jaja
· 200 gbrašna
· 100 gškrobnog brašna
· 2 žličicepraška za pecivo
· 200 gčokolade za kuhanje
Čokoladna glazura
· 100 gčokolade za kuhanje
· 2,5 žlicešećera
· 2,5 žlicemlijeka
· 70 gmaslaca
Priprema
Miješajte mikserom maslac sa šećerom i sitno naribanom koricom naranče.
Dodajte jaja, jedno po jedno, neprekidno miješajući, i na kraju obje vrste brašna prosijane s praškom za pecivo.
Ulijte u namašten i pobrašnjen dugački kalup.
Pecite 1 sat na 200°C. Ostavite da se ohladi.
Izrežite kolač po dužini na listove široke oko 1 cm i natopite svježe iscijeđenim sokom od naranči.
Ottopite čokoladu s 1-2 žice vode (ako je pregusto dodajte par žlica slatkog vrhnja ili mlijeka), nanesite na listove i slijepite ih tako da stoje okomito.
Premažite površinu kolača
tankim slojem pekmeza od naranči (koji ste protisnuli da odstranite korice) i potom prelijte čokoladnom ocaklinom.
Za ocaklinu otopite 100 g čokolade za kuhanje s 2, 5 žlice šećera i 2, 5 žlice mlijeka. Dodajte maslac i miješajte da se sve otopi. Prelijte kolač.
Da bi lakše rezali kolač preliven čokoladnom ocaklinom, umočite nož nekoliko minuta u vruću vodu.
coolinarika.com
· 200 gčokolade za kuhanje
Čokoladna glazura
· 100 gčokolade za kuhanje
· 2,5 žlicešećera
· 2,5 žlicemlijeka
· 70 gmaslaca
Priprema
Miješajte mikserom maslac sa šećerom i sitno naribanom koricom naranče.
Dodajte jaja, jedno po jedno, neprekidno miješajući, i na kraju obje vrste brašna prosijane s praškom za pecivo.
Ulijte u namašten i pobrašnjen dugački kalup.
Pecite 1 sat na 200°C. Ostavite da se ohladi.
Izrežite kolač po dužini na listove široke oko 1 cm i natopite svježe iscijeđenim sokom od naranči.
Ottopite čokoladu s 1-2 žice vode (ako je pregusto dodajte par žlica slatkog vrhnja ili mlijeka), nanesite na listove i slijepite ih tako da stoje okomito.
Premažite površinu kolača
tankim slojem pekmeza od naranči (koji ste protisnuli da odstranite korice) i potom prelijte čokoladnom ocaklinom.
Za ocaklinu otopite 100 g čokolade za kuhanje s 2, 5 žlice šećera i 2, 5 žlice mlijeka. Dodajte maslac i miješajte da se sve otopi. Prelijte kolač.
Da bi lakše rezali kolač preliven čokoladnom ocaklinom, umočite nož nekoliko minuta u vruću vodu.
coolinarika.com