Jednostavno se priprema a nema ko je ne voli.
SASTOJCI
• 500 gr keksa(sa puterom)
• 3 solje skuvane jake crne kafe
• 1/2 l mleka
• 4 supene kasike brasna
• 2 kesice vanilin secera
• 4 zumanaca
• 250 gr prah secera
• 250 gr putera(margarina)
• 100 gr cokolade za kuvanje
PRIPREMA
1. Cetiri zumanca pomesati sa sa dve kesice vanilin secera i cetiri s.kasike brasna sa malo hladnog mleka (od 1/2 l).
2. Ostatak mleka staviti na tihu vatru da provri pa sjediniti sa prethodnom smesom.Mesati dok se fil ne zgusne i na kraju dodati cokoladu da se rastopi.
3. Posebno penasto umutiti puter
sa secerom u prahu i sjediniti sa prethodno ohladjenim filom.
4. Keks umakati u skuvanu kafu slagati na tacnu i filovati.
coolinarika.com
• 250 gr putera(margarina)
• 100 gr cokolade za kuvanje
PRIPREMA
1. Cetiri zumanca pomesati sa sa dve kesice vanilin secera i cetiri s.kasike brasna sa malo hladnog mleka (od 1/2 l).
2. Ostatak mleka staviti na tihu vatru da provri pa sjediniti sa prethodnom smesom.Mesati dok se fil ne zgusne i na kraju dodati cokoladu da se rastopi.
3. Posebno penasto umutiti puter
sa secerom u prahu i sjediniti sa prethodno ohladjenim filom.
4. Keks umakati u skuvanu kafu slagati na tacnu i filovati.
coolinarika.com