Ovo je inače torta, ali sam je napravila kao kolač i nema nikakve razlike. Stvarno je čarobnog izgleda i okusa. Isprobajte i uživajte!!
SASTOJCI
BISKVIT
-10 bjelanjaka
-28 dag šećera
-28 dag prženih mljevenih lješnjaka
-2 žlice kakaa
-1 dl mlakog mlijeka
-1 žlica ruma
VANIL-KREMA
-4 žumanjka
-2 pudinga od vanilije
-4 žlice šećera
-10 bjelanjaka
-28 dag šećera
-28 dag prženih mljevenih lješnjaka
-2 žlice kakaa
-1 dl mlakog mlijeka
-1 žlica ruma
VANIL-KREMA
-4 žumanjka
-2 pudinga od vanilije
-4 žlice šećera
-7 dl mlijeka
-5 dl slatkog tučenog vrhnja
ČOKO-KREMA
-6 žumanjka
-1 jaje
-10 dag šećera
-10 dag čokolade
-25 dag margarina
PRIPREMA
BISKVIT
Lješnjake popržite,ogulite i sameljete.
Bjelanjke sa šećerom i par zrna soli izmiksajte u čvrst snijeg pa dodajte kuhačom mješajući mljevene lješnjake.
Biskvit je pečen dok se odvaja od ruba kalupa.
VANIL-KREMA
U malo mlijeka razmutite puding,žumanjke i šećer,to ukuhajte u ostalo mlijeko.
Kad je krema kuhana i ohlađena u nju dodajte 5 dl tučenog slatkog vrhnja.
Sve zajedno miksate da se sjedini.
ČOKO-KREMA
Žumanjke i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari dok ne nastane svijetla gusta krema.
U to dodajte čokoladu i kuhajte još 5 minuta.
Kad se krema ohladi dodajte
margarin.
Pečeni ohlađeni biskvit nakvasite sa dl mlakog mlijeka i žlicom ruma.
Na biskvit prvo stavite vanil-kremu,a zatim preko nje čoko-kremu.
Ukrasite po želji.
ČOKO-KREMA
-6 žumanjka
-1 jaje
-10 dag šećera
-10 dag čokolade
-25 dag margarina
PRIPREMA
BISKVIT
Lješnjake popržite,ogulite i sameljete.
Bjelanjke sa šećerom i par zrna soli izmiksajte u čvrst snijeg pa dodajte kuhačom mješajući mljevene lješnjake.
Biskvit je pečen dok se odvaja od ruba kalupa.
VANIL-KREMA
U malo mlijeka razmutite puding,žumanjke i šećer,to ukuhajte u ostalo mlijeko.
Kad je krema kuhana i ohlađena u nju dodajte 5 dl tučenog slatkog vrhnja.
Sve zajedno miksate da se sjedini.
ČOKO-KREMA
Žumanjke i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari dok ne nastane svijetla gusta krema.
U to dodajte čokoladu i kuhajte još 5 minuta.
Kad se krema ohladi dodajte
margarin.
Pečeni ohlađeni biskvit nakvasite sa dl mlakog mlijeka i žlicom ruma.
Na biskvit prvo stavite vanil-kremu,a zatim preko nje čoko-kremu.
Ukrasite po želji.
Posluživanje
Kolač se posluživa dok odstoji tj. kada se stegne u hladnjaku preko noći.