Kora
2 jajeta
1 čaša mlijeka
100g šećera
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakao
Fil
500 ml mlijeka
100 g kokosa
8 kašika šećera
4 kašike griza
Glazura
100 g čokolade
3-4 kašika ulja
PRIPREMA
Umutiti jaja sa šećerom. Dodati prašak za pecivo, mlijeko, ulje i brašno. Sve dobro sjediniti i podeliti masu na dva jednaka dela. U jedan deo umešati kakao, a drugi ostaje žut.Podmazati uljem pleh i sipati tamnu masu.Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti da se peče do pola. U mlijeko sipati šećer, kokos i griz. Staviti na šporet da se kuva i
da se dobije gusta masa (kada se kašikom prođe kroz fil da se vidi trag).
Skuvani fil skloniti sa šporeta i naneti na polu pečenu crnu koru. Preko fila naneti svetlu masu i staviti u rernu da se ispeče. Kada je kolač gotov izvaditi ga iz rerne i preliti sa otopljenom čokoladom koja je bila pomešana sa uljem.
coolinarika.com
2 kašike kakao
Fil
500 ml mlijeka
100 g kokosa
8 kašika šećera
4 kašike griza
Glazura
100 g čokolade
3-4 kašika ulja
PRIPREMA
Umutiti jaja sa šećerom. Dodati prašak za pecivo, mlijeko, ulje i brašno. Sve dobro sjediniti i podeliti masu na dva jednaka dela. U jedan deo umešati kakao, a drugi ostaje žut.Podmazati uljem pleh i sipati tamnu masu.Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti da se peče do pola. U mlijeko sipati šećer, kokos i griz. Staviti na šporet da se kuva i
da se dobije gusta masa (kada se kašikom prođe kroz fil da se vidi trag).
Skuvani fil skloniti sa šporeta i naneti na polu pečenu crnu koru. Preko fila naneti svetlu masu i staviti u rernu da se ispeče. Kada je kolač gotov izvaditi ga iz rerne i preliti sa otopljenom čokoladom koja je bila pomešana sa uljem.
coolinarika.com