DOMAĆA ČOKOLADA SA KOKICAMA I KIKIRIKIJEM



Ukoliko ste ljubitelj čokolade, ovu poslasticu možete da napravite u kućnoj radinosti. Ukus će vas oduševiti!

SASTOJCI
350 g čokolade za kuvanje
50 g iskokanih kokica



70 g slanog kikirikija
prstohvat soli

PRIPREMA
1. Obložite pravougaonu posudu papirom za pečenje. Otopite čokoladu na pari oko 4 minuta, dok ne dobijete glatku smesu. Sklonite sa vatre i dodajte kokice, kikiriki i so. Mešajte smesu sve dok se kikiriki i kokice potpuno ne prekriju čokoladom.

2. Sipajte smesu u pripremljen pleh i oblikujte tanak pravougaonik. Stavite u frižider na minimum 30 minuta, 



da se dobro ohladi i očvrsne.
3. Polomite rukama na manje komade i čuvajte u frižideru, posudi koja ne propušta vazduh. Ovaj slatkiš može da stoji najduže pet dana.
stvarukusa.rs