Neki novi čupavci... obavijeni bijelom čokoladom i listićima badema
SASTOJCI
Za biskvit
• 3 jaja
• 50 g šećera
• 100 ml ulja
• 100 ml mlijeka
• 150 g Pšeničnog oštrog brašna
• ½ vrećice Prašak za pecivo
• 1 Vanilin šećer
Za kremu
• 200 ml mlijeka
• 200 g bijele čokolade
• 150 g maslaca
• 2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
• 120 g Kokosovog brašna
• 100 g listića badema
PRIPREMA
1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
2. Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
3. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
4. Ohlađeni biskvit
narežite na kockice.
5. Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
6. Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
7. Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
8. Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
coolinarika.com
Za kremu
• 200 ml mlijeka
• 200 g bijele čokolade
• 150 g maslaca
• 2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
• 120 g Kokosovog brašna
• 100 g listića badema
PRIPREMA
1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
2. Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
3. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
4. Ohlađeni biskvit
narežite na kockice.
5. Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
6. Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
7. Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
8. Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
coolinarika.com