Pokusat cu prenijeti recept onako kako sam pravila, jer mi se stalno desavalo da mi nesto fali :) vjerovatno mozdanih vijuga
Sastojci
Kore
3 oblatne
· 9 bjelanjaka
· 300 g secera
· cca 200 g kokosa
· cca 200 g ljesnjaka
Fil
· 9 zumanjaka
· 250 g secera
· 1 dcl mlijeka
· 1 kasicica vanilla beansa ili sipka vanilije
· 250 ml vrhnja za kuhanje
· 250 g cokolade za kuhanje
· 200 g maslaca
Glazura
· 250 ml vrhnja za slag
· 250 g cokolade za kuhanje
· ili obicna glazura
Kore
3 oblatne
· 9 bjelanjaka
· 300 g secera
· cca 200 g kokosa
· cca 200 g ljesnjaka
Fil
· 9 zumanjaka
· 250 g secera
· 1 dcl mlijeka
· 1 kasicica vanilla beansa ili sipka vanilije
· 250 ml vrhnja za kuhanje
· 250 g cokolade za kuhanje
· 200 g maslaca
Glazura
· 250 ml vrhnja za slag
· 250 g cokolade za kuhanje
· ili obicna glazura
Priprema
Izmiksati dobro bjelanjke sa secerom. Mozete dodati kokos unutra, ali ja nisam, ja sam ga posipala.
Svaku od dvije kore namazati s bjelanjkom posuti kokosom i prepecenim, ne do kraja mljevenim ljesnjacima. Ja ljesnjake sameljem u multipraktiku da ih ostane i cijelih, nikad do kraja. Jednu cijelu koru posuti samo s kokosom.
Svaku kore peci tj vise susiti na cca 180 stupnjeva dok ne dobije finu boju.
Kad su se ohladile kore svaku prerezati, tako da sve ukupno bude 6 kora.
Skuhati na pari ili na laganoj vatri zumanjke sa secerom i mlijekom. Kad se zgusne skloniti s vatre i staviti
hladiti, u ohladjeno dodati maslac.
Skuhati i vrhnje sa slagom i napraviti ganache kremu. Staviti ju malo hladiti.
Uzeti koru koju zelite premazati kremom, pa na to drugu kore i tako do gotovo pred kraj, kad zadnje dvije kore premazat i kremom od zumanjaka i ganache kremom.
Odozgo mozete napraviti obicnu glazuru ili isto napraviti ganache kremu, pa preliti cijele oblatne.
coolinarika.com
Izmiksati dobro bjelanjke sa secerom. Mozete dodati kokos unutra, ali ja nisam, ja sam ga posipala.
Svaku od dvije kore namazati s bjelanjkom posuti kokosom i prepecenim, ne do kraja mljevenim ljesnjacima. Ja ljesnjake sameljem u multipraktiku da ih ostane i cijelih, nikad do kraja. Jednu cijelu koru posuti samo s kokosom.
Svaku kore peci tj vise susiti na cca 180 stupnjeva dok ne dobije finu boju.
Kad su se ohladile kore svaku prerezati, tako da sve ukupno bude 6 kora.
Skuhati na pari ili na laganoj vatri zumanjke sa secerom i mlijekom. Kad se zgusne skloniti s vatre i staviti
hladiti, u ohladjeno dodati maslac.
Skuhati i vrhnje sa slagom i napraviti ganache kremu. Staviti ju malo hladiti.
Uzeti koru koju zelite premazati kremom, pa na to drugu kore i tako do gotovo pred kraj, kad zadnje dvije kore premazat i kremom od zumanjaka i ganache kremom.
Odozgo mozete napraviti obicnu glazuru ili isto napraviti ganache kremu, pa preliti cijele oblatne.
coolinarika.com