Prozračna parfait krema pogodna je za dodavanje raznih aroma. U ovom su receptu na dobitku ljubitelji svježeg sira, ali ni ostale neće ostaviti ravnodušnima.
Arome limuna, grožđica i lješnjaka ovu “snježnu” kremu skladno dopunjuju.
Sastojci
Za tijesto
· 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
· 100 g Gussnela Dolcela By Podravka
· 140 g maslaca
· 1 žumance
· 60 g šećera
· 1 žlica kiselog vrhnja
· ½ žlice limunove korice
Za kremu
· 1 Parfe krema Dolcela By Podravka
· 600 ml mlijeka
· 100 g grožđica
Sastojci
Za tijesto
· 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
· 100 g Gussnela Dolcela By Podravka
· 140 g maslaca
· 1 žumance
· 60 g šećera
· 1 žlica kiselog vrhnja
· ½ žlice limunove korice
Za kremu
· 1 Parfe krema Dolcela By Podravka
· 600 ml mlijeka
· 100 g grožđica
· 2 žlice limunova soka
· 400 g svježeg kravljeg sira
· ½ žlice limunove korice
Za ukrašavanje
· 20 g nasjeckanih lješnjaka
Priprema
Od brašna, Gussnela, maslaca, žumanca, šećera, vrhnja i limunove korice zamijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.
Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte i položite u pleh (veličine 21×36 cm). Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-15 minuta.
Kravlji sir dobro ocijedite i propasirajte, pa ga izmiješajte s namočenim grožđicama, limunovom koricom i limunovim sokom.
U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice parfe kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) četiri minute.
Dodajte zatim pripremljeni sir i nastavite miješati još dvije minute.
Na ohlađeno tijesto odmah
rasporedite kremu i ostavite u hladnjaku oko 2 sata.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.
Savjet
Vrlo je važno da kolač prije rezanja odstoji u hladnjaku.
Time će prhko tijesto malo omekšati, a kolač se lakše rezati.
Ovu profinjenu slasticu možete pripremiti i u obliku torte.
coolinarika.com
· 400 g svježeg kravljeg sira
· ½ žlice limunove korice
Za ukrašavanje
· 20 g nasjeckanih lješnjaka
Priprema
Od brašna, Gussnela, maslaca, žumanca, šećera, vrhnja i limunove korice zamijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.
Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte i položite u pleh (veličine 21×36 cm). Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-15 minuta.
Kravlji sir dobro ocijedite i propasirajte, pa ga izmiješajte s namočenim grožđicama, limunovom koricom i limunovim sokom.
U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice parfe kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) četiri minute.
Dodajte zatim pripremljeni sir i nastavite miješati još dvije minute.
Na ohlađeno tijesto odmah
rasporedite kremu i ostavite u hladnjaku oko 2 sata.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.
Savjet
Vrlo je važno da kolač prije rezanja odstoji u hladnjaku.
Time će prhko tijesto malo omekšati, a kolač se lakše rezati.
Ovu profinjenu slasticu možete pripremiti i u obliku torte.
coolinarika.com