Sastojci
Šam:
7 bjelanca
1 kašika sirćeta
Šerbet:
300 g šećera
Šam:
7 bjelanca
1 kašika sirćeta
Šerbet:
300 g šećera
100 ml vode
I još:
150 g plazme
100 ml soka od pomorandže
I još:
150 g plazme
100 ml soka od pomorandže
Priprema
Bjelanca staviti u zdjelu, dodati sirće i umutiti u čvrst sneg.
Skuvati šerbet i vruće sipati u umućena bjelanca. Mutiti najjačom brzinom 10 minuta. U pleh staviti keks koji potopimo u sok od pomorandže ili neki drugi po želji. Preko stavimo umućena
bjelanca, isječemo i dekorišemo sa čokoladnim mrvicama. Staviti u frižider da se ohladi. Prijatno!
Savet:
Kad vam ostanu blelanca kao meni napravite ovu brzu poslasticu i uživajte.
coolinarika.com
Bjelanca staviti u zdjelu, dodati sirće i umutiti u čvrst sneg.
Skuvati šerbet i vruće sipati u umućena bjelanca. Mutiti najjačom brzinom 10 minuta. U pleh staviti keks koji potopimo u sok od pomorandže ili neki drugi po želji. Preko stavimo umućena
bjelanca, isječemo i dekorišemo sa čokoladnim mrvicama. Staviti u frižider da se ohladi. Prijatno!
Savet:
Kad vam ostanu blelanca kao meni napravite ovu brzu poslasticu i uživajte.
coolinarika.com