BIJELI SEMIFREDDO S MALINAMA. ZA 30 MINUTA.



Bijela čokolada, vrhnje, maline s dodatkom vanilije pripremljene kao semifreddo daju vrhunski kulinarski užitak. Mijenjate li mu voće sukladno sezoni, uživat ćete svaki puta u njegovom novom okusu. :))


Sastojci
5 žumanjaka
90 gšećera 

1 Bourbon vanilija šećer Dolcela300 gbijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
1 žličicaekstrakta vanilije


250 gmalina

Za ukrašavanje:
· svježe maline


Priprema
Žumanjke razmutite, dodajte šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.
Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.
Kalup (30x10 cm) obložite 



papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač na barem 3-4 sata.

Posluživanje
Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.
Savjet
Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.
coolinarika.com