Brzi kremasti kolač,jednostavan za napraviti,pravim ga već godinama,i nikako da nam dosadi:)).....nadam se da će se i vama svidjeti!!!
Sastojci
Biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice kakao
1 prašak za pecivo
Zaljev (ako želite može i bez njega)
1 šolja(2 dcl) šećera
1,5 šolja vode
Krema 1.
2 vrećice pudinga od vanilije (dolcela)
6 žlica šećera
7 dl mlijeka
20 dag margarina
1 dl tučenog slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
Krema 2.
2 vrećice šlag kreme od čokolade (dolcela)
2,5 dl mlijeka
Za ukras naribana bijela čokolada
Priprema
1. Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak i kakao, izmješati.i na kraju lagano
umješati snijeg od bjelanjaka.Peći u limu 30×25.
U međuvremenu skuhati zaljev(ukoliko ne volite mokre kolače jednostavno ovaj dio
preskočite, a biskvit blago poprskajte mlijekom) pečeni kolač zaliti toplim zaljevom.
Za kremu:pudinge skuhati na
uobičajeni način sa šećerom u mljeku.U ohlađeno dodati
izađeni margarin i tučeno vrhnje i vanili šećer.
Za kremu 2 umutit šlag kreme prema uputi na vrećici sa 2, 5 dl mlijeka.
Kolač premazati te dobro ohladiti (barem par sati) u hladnjaku da se kreme stegnu.
još jednom
coolinarika.com
20 dag margarina
1 dl tučenog slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
Krema 2.
2 vrećice šlag kreme od čokolade (dolcela)
2,5 dl mlijeka
Za ukras naribana bijela čokolada
Priprema
1. Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak i kakao, izmješati.i na kraju lagano
umješati snijeg od bjelanjaka.Peći u limu 30×25.
U međuvremenu skuhati zaljev(ukoliko ne volite mokre kolače jednostavno ovaj dio
preskočite, a biskvit blago poprskajte mlijekom) pečeni kolač zaliti toplim zaljevom.
Za kremu:pudinge skuhati na
uobičajeni način sa šećerom u mljeku.U ohlađeno dodati
izađeni margarin i tučeno vrhnje i vanili šećer.
Za kremu 2 umutit šlag kreme prema uputi na vrećici sa 2, 5 dl mlijeka.
Kolač premazati te dobro ohladiti (barem par sati) u hladnjaku da se kreme stegnu.
još jednom
coolinarika.com