DVOBOJNE BANANKO KOCKE



Ovaj vrlo jednostavan,mekan i ukusan kolačić svidit će se svim ljubiteljima ovakvih kombinacija... a još više će vam se svidit u nekim malo hladnijim danima uz šalicu toplog mlijeka,kave,čaja,kakaa itd. :-)


Sastojci
TAMNO TIJESTO:
· 2jaja
· 150g.smeđeg šećera
· 100ml.ulja
· 1 čvrsti jogurt(200g.)
· 1 rumšećer
· 2 banane + 5 žlica mlijeka
· 200g.brašna
· 2 žlicekakaa polapraška za pecivo

SVIJETLO TIJESTO:
· 2jaja
· 150g. šećera (bijelog)
· 100ml.ulja
· 1 čvrsti jogurt(200g.)
· 1 vanilinšećer



· 1 bourbonvanilija
· 2 banane + sok od pola limuna
· 200g.brašna
· pola praška za pecivo


Priprema
TAMNI DIO:
Banane s mlijekom zgnječite u kašu štapnim mikserom.
Tucite najvećom brzinom jaja sa smeđim šećerom dok smjesa ne postane lagano kremasta. smanjite brzinu i miješajući dodajte ulje,jogurt,rum šećer i banane. kad se spoje svi sastojci prestanite miješati.
u jednu posudu stavite brašno,kakao i prašak za pecivo,pa malo po malo dodajte u prvu smjesu,i dobro izmiješajte pjenjačom.
Istresite smjesu u lagano nauljen i pobrašnjen kalup srednje veličine i pecite 7-8min na 200 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite svijetlo tijesto.

SVIJETLI DIO:
Narežite banane na komadiće i polijte limunovim sokom,pa skašite štapnim mikserom.
jaja sa šećerom umutite na isti način kao kod prethodne smjese,pa dodajte ulje,jogurt,vanilin šećer,bourbon vaniliju i banane. na kraju ručno umiješajte brašno s praškom za pecivo.
Izvadite kalup s tamnim tijestom 



iz pećnice,istresite na njega svijetlo,i pecite još 10-15min. na istoj temperaturi.
Gotovi kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i prelijte tamnom čokoladnom glazurom koja se super slaže s ovim okusima:-)
Posluživanje
Napisala san u uvodu,  uživajte;-))
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: