Na vruć biskvit ide vruća krema s okusom banane i eto brzog slatkiša za čas :) Ovo je kolač za one koji vole lagane, ali baš lagane , pahuljaste… pjenaste kolačiće :))))
SASTOJCI
Biskvit
• 6 žumanjaka
• 6 žlica šećera
• 6 žlica mlijeka
• 6 žlica ulja
• 6 žlica brašna
• 2 žlice kakao
Biskvit
• 6 žumanjaka
• 6 žlica šećera
• 6 žlica mlijeka
• 6 žlica ulja
• 6 žlica brašna
• 2 žlice kakao
• 1/2 vrećice praška za pecivo
Krema
• 6 bjelanjaka
• 12 žlica šećera
• 1/2 l vode
• 3 vrećice pudinga od banana
Za ukras
• čokoladna glazura
• ili šlag krema
PRIPREMA
1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom.
2. Dodati tekuće sastojke pa dobro umutiti a zatim lagano umiješati krute sastojke.
3. Izliti u lim br.26 ili u četvrtastu tepsiju.
4. Peći na 180c 10 min., a ja zatim smanjim na 150c i pečem još
Krema
• 6 bjelanjaka
• 12 žlica šećera
• 1/2 l vode
• 3 vrećice pudinga od banana
Za ukras
• čokoladna glazura
• ili šlag krema
PRIPREMA
1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom.
2. Dodati tekuće sastojke pa dobro umutiti a zatim lagano umiješati krute sastojke.
3. Izliti u lim br.26 ili u četvrtastu tepsiju.
4. Peći na 180c 10 min., a ja zatim smanjim na 150c i pečem još
5. Odvojiti par žlica vode da se umute pudinzi, ostatak vode staviti da provre skupa sa šećerom.
6. Skuhati pudinge, pa u
vruću kremu dodati šaum od bjelanjaka. Po želji može se dodati još malo i ekstrata od banana.
7. Izliti vruću kremu na vruć biskvit.
8. Ostaviti da se dobro ohladi pa ukrasiti po želji čokoladnom glazurom ili šlag kremom ( ja sam stavila 2 šlag kreme od čokolade)
coolinarika.com
6. Skuhati pudinge, pa u
vruću kremu dodati šaum od bjelanjaka. Po želji može se dodati još malo i ekstrata od banana.
7. Izliti vruću kremu na vruć biskvit.
8. Ostaviti da se dobro ohladi pa ukrasiti po želji čokoladnom glazurom ili šlag kremom ( ja sam stavila 2 šlag kreme od čokolade)
coolinarika.com