Unatoč tome što ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu, ovaj je kolač izvrstan i nesvakidašnji, vrlo fin, bliskiji profinjenim izvedbama jela a la minute negoli fast foodu.
Sastojci
· 360 g brašna
· 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
· sol
· Cimet mljeveni Podravka By Podravka
· klinčić u prahu
· 4 jaja
· 150 g šećera
· 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
· 250 ml jake crne kave
· 50 ml konjaka
Za premazivanje:
· 1 jaje
· 30 g nasjeckanih badema
Za posipavanje:
· šećer u prahu
Priprema
Jaja malo posolite i sa šećerom, vanilin šećerom, kavom i konjakom pjenasto izmiješajte. U brašno umiješajte prašak za pecivo, cimet, klinčiće u prahu pa dodajte jajima.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh i pecite oko 35 minuta na 180°C.
Pred kraj pečenja kolač premažite
razmućenim jajem, pospite nasjeckanim bademima i još kratko zapecite.
Posluživanje
Pečeni kolač ohladite, narežite na ploške i pospite šećerom u prahu.
Savjet
Začine kombinirajte po svom ukusu, ali uvijek u manjim količinama.
Za premazivanje:
· 1 jaje
· 30 g nasjeckanih badema
Za posipavanje:
· šećer u prahu
Priprema
Jaja malo posolite i sa šećerom, vanilin šećerom, kavom i konjakom pjenasto izmiješajte. U brašno umiješajte prašak za pecivo, cimet, klinčiće u prahu pa dodajte jajima.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh i pecite oko 35 minuta na 180°C.
Pred kraj pečenja kolač premažite
razmućenim jajem, pospite nasjeckanim bademima i još kratko zapecite.
Posluživanje
Pečeni kolač ohladite, narežite na ploške i pospite šećerom u prahu.
Savjet
Začine kombinirajte po svom ukusu, ali uvijek u manjim količinama.