Nemate volje peći biskvite? Imate pudinge u prašku i dva litra mlijeka? Zašto se ne biste poigrali s time i napravili ovu torticu. Jednostavnije pripreme nećete naći nigdje… a osvježavajuća je i fina, a daje neslućene mogućosti kombiniranja..
Ja više volim nešto biskvitno i zahtjevnije za pripremu, no mojoj djeci i mužu ova torta je bila pun pogodak. ;)))))
Sastojci
Tamni puding:
2 vrećice dolcela pudinga od čokolade ili kakaa
5 žlica šećera
Sastojci
Tamni puding:
2 vrećice dolcela pudinga od čokolade ili kakaa
5 žlica šećera
8 dl mlijeka
20 dag prženih mljevenih lješnjaka
Svijetli puding:
· 2 vrećice dolcela pudinga od vanilije
· 5 žlica šećera
· 8 dl mlijeka
· 20 dag kokosova brašna
Krema:
· 2 vrećice dolcela kreme za torte i kolače,
· okusa čokolada
· mlijeka po potrebi
Ukras:
· 2, 5 dl slatkog vrhnja
Priprema
Najprije priredite kalup za tortu, ovako: obruč kalupa za tortu namažite maslacem i stavite ga na ravan pladanj za torte.
Skuhajte tamni puding, po uputi na vrećici, na 8 dl mlijeka. Primješajte mu pržene mljevene lješnjake. Nalijte u pripremljen kalup. Stavite da se hladi u hladnjaku.
Kad se prohladilo, skuhajte puding od vanilije, po uputi na vrećici primješajte mu kokosovo brašno i oprezno nalijte na onaj puding od čokolade. Stavite u hladnjak i pustite da se ohladi.
Kremu od čokolade napravite po uputstvu na vrećici. Namažite na ohlađene pudinge. Pažljivo odvojite
obruč od ohlađene “torte”.
Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i ukasima po želji.
Posluživanje
Ovakvu tortu ili kocke, možete napraviti i od voćnih pudinga raznih okusa, s dodatkom sjeckanog voća ili voća iz kompota, a ovakvo spremljeni pudinzi mogu poslužiti i kao desert u čaši, ali i kao krema biskvitnim kolačima!
coolinarika.com
20 dag prženih mljevenih lješnjaka
Svijetli puding:
· 2 vrećice dolcela pudinga od vanilije
· 5 žlica šećera
· 8 dl mlijeka
· 20 dag kokosova brašna
Krema:
· 2 vrećice dolcela kreme za torte i kolače,
· okusa čokolada
· mlijeka po potrebi
Ukras:
· 2, 5 dl slatkog vrhnja
Priprema
Najprije priredite kalup za tortu, ovako: obruč kalupa za tortu namažite maslacem i stavite ga na ravan pladanj za torte.
Skuhajte tamni puding, po uputi na vrećici, na 8 dl mlijeka. Primješajte mu pržene mljevene lješnjake. Nalijte u pripremljen kalup. Stavite da se hladi u hladnjaku.
Kad se prohladilo, skuhajte puding od vanilije, po uputi na vrećici primješajte mu kokosovo brašno i oprezno nalijte na onaj puding od čokolade. Stavite u hladnjak i pustite da se ohladi.
Kremu od čokolade napravite po uputstvu na vrećici. Namažite na ohlađene pudinge. Pažljivo odvojite
obruč od ohlađene “torte”.
Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i ukasima po želji.
Posluživanje
Ovakvu tortu ili kocke, možete napraviti i od voćnih pudinga raznih okusa, s dodatkom sjeckanog voća ili voća iz kompota, a ovakvo spremljeni pudinzi mogu poslužiti i kao desert u čaši, ali i kao krema biskvitnim kolačima!
coolinarika.com