Fantastično brza, jednostavna i slasna torta! Uživajte!
Sastojci
Biskvit
280 gr mljevenih oraha
280 gr šećera
14 jaja
100 gr čokolade za kuhanje
4 žlice krušnih mrvica
Fil
250 gr šećera
100 gr čokolade za kuhanje
4 jaja
250 gr margarina
Priprema
Količina za biskvit koja je navedena služi nam za pravljenje dva biskvita.
7 žumanjaca se umuti sa 14 dkg šećera, zatim dodati 50 gr sitno naribane čokolade… Utući snijeg od 7 bjeljanjaka u njih dodati 14 dkg oraha i dvije žlice mrvica…
Zatim dodati u to smjesu od žumanjaka,šećera i sitno naribane čokolade pa sve to peći u namazanoj tepsiji srednje veličine dvadesetak minuta na 180 stupnjava.
Isti postupak ponoviti i za drugi biskvit. Pečene biskvite prerezati po visini tako da se dobiju 4 tanja biskvita
za fil
Umutiti žumanjce sa šećerom i
skuhati na pari te dodati 100 gr čokolade.
Kada se ta krema ohladi dodati izrađeni margarin i utučenu pjenu od bjeljanjaka.
Svaki biskvit filovati od prvog do zadnjeg biskvita te ga ukrasiti po želji.
coolinarika.com
Priprema
Količina za biskvit koja je navedena služi nam za pravljenje dva biskvita.
7 žumanjaca se umuti sa 14 dkg šećera, zatim dodati 50 gr sitno naribane čokolade… Utući snijeg od 7 bjeljanjaka u njih dodati 14 dkg oraha i dvije žlice mrvica…
Zatim dodati u to smjesu od žumanjaka,šećera i sitno naribane čokolade pa sve to peći u namazanoj tepsiji srednje veličine dvadesetak minuta na 180 stupnjava.
Isti postupak ponoviti i za drugi biskvit. Pečene biskvite prerezati po visini tako da se dobiju 4 tanja biskvita
za fil
Umutiti žumanjce sa šećerom i
skuhati na pari te dodati 100 gr čokolade.
Kada se ta krema ohladi dodati izrađeni margarin i utučenu pjenu od bjeljanjaka.
Svaki biskvit filovati od prvog do zadnjeg biskvita te ga ukrasiti po želji.
coolinarika.com