TORTA OD ČOKOLADE


Ova profinjena torta s aromom badema i naranče te bogatom čokoladnom kremom prava je poslastica za ljubitelje čokolade.


Uz dodatak čokoladnog likera ili kave poslužite je u posebnim prigodama.

SASTOJCI
Za tijesto
• 5 jaja
• 200 g mljevenih badema
• 80 g maslaca
• 80 g šećera
• 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
• 2 žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka


• 2 žlice narančina soka
• 200 g čokolade

Za kremu
• 250 ml slatkog vrhnja
• 250 g čokolade (70% kakaa)

Za čokoladnu glazuru
• 200 g čokolade za kuhanje
• 100 g maslaca

PRIPREMA
1. Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
2. Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.
4. Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.
5. Ohlađenu smjesu 



izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.
6. Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
7. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
coolinarika.com
Filed under  |