Odlican recept. Lako se priprema a jos brze nestane – bar kod mene je tako.
SASTOJCI:
5 kg čiste očišćene crvene paprike
400 g šećera
130g soli
1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran
PRIPREMA:
1. Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.
2. Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
SASTOJCI:
5 kg čiste očišćene crvene paprike
400 g šećera
130g soli
1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran
PRIPREMA:
1. Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.
2. Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
3. U drugoj posudi pomiješajte ocat, šećer, sol i vinobran.
4. Posuti to po paprikama.
5. Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.
6. staklenke operite i osušite u pećnici na 50¨.
7. Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i
onda još nadopunite tekućinom i
Zatvorite ..
4. Posuti to po paprikama.
5. Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.
6. staklenke operite i osušite u pećnici na 50¨.
7. Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i
onda još nadopunite tekućinom i
Zatvorite ..
Posluživanje
Paprika je tvrda, prekrasna, uvijek radim duplu dozu… jedina zimnica kaja se uvijek sva pojela i uvijek fali…
coolinarika.com