Džem od jagoda i banana.


Ovo je tako fenomenalna kombinacija ukusa, oduševio je totalno, receptura je po dr Otkeru.

Sastojci
700g jagoda(vagati ih pripremljene,očišćene isjeckane)
300g banana(također vagati oguljene)


1 pakovanje želirnog šećera ili vrećica želina u prahu
otprilike 500g šećera

Priprema
Jagode oprati, očistiti od peteljki, isjeckati i izvagati.Oguliti banane i izvagati 300g, protisnuti ih u pire. U posudu staviti voće, dodati želin i šećer i raditi dalje po uputstvu. Sipati toplo u staklenke i dobro zatvoriti.

PS:
Priprema je jednostavna, voće se odmah stavlja kuhati jagode isjeckane a banane protisnute, dodaje


se šećer i želin i sve zajedno zagrijava dok ne prokuha, kada prokuha kuha se oko 3 min.to je uobičajena procedura sa želinom. fantastično je brzo gotovo, a održi se sve super! Na svakom želinu pišu upute! Što se tiče tamnjenja banana želin u sebi sadrži potrebnu kiselinu, da ih održi svijetlima.
coolinarika.com