brzo,ukusno,socno…. jednostavno osvaja za tren
Sastojci
kora
· 5 jaja
· 5 kas secera
· 200 gr mlevenih orasa
· 3 kas brasna
kora
· 5 jaja
· 5 kas secera
· 200 gr mlevenih orasa
· 3 kas brasna
· 1 prasak za pecivo
Preliv za koru
· 500 ml vode 250 gr secera 1 vanilin secer
Fil
· 500 mlslatkog vrhnja
· 400 gr milka cokolade
· 100grcokolade za kuvanje
Priprema
umutiti jaja sa secerom, dodati orase, brasno i p.p. i lagano promesati. sipati u dublji pleh i peci na 200 c oko 15 minuta.
kada je kora pecena i ohladjena preliti je sa predhodno skuvanim prelivom (hladnim)
slatko vrhnje zagrejati, dodati milka cokoladu, mesati dok se cokolade ne otopi i vrhnje zgusne ( ne sme da prokuva).
preliti prko kore, ostaviti da se ohladi i stegne (ja sam stavila u zamrzivac na pola sata)
Posluživanje
milku cokoladu,birajte po vasem ukusu,ja sam stavila nugat. ako vam se krema slabo zgusnjava stavite jos
100 gr. cokolade za kuvanje.
koristan savet : ako vam fil bude redak,nemoj da se “uplasite”,stavite u zamrzivac na pola sata. kada ga izvadite iz zamrzivaca bice opet retak,i jedno 10-ak minuta na sobnoj temparaturi uz mesanje on pocinje da se zgusnjava :))
coolinarika.com
Preliv za koru
· 500 ml vode 250 gr secera 1 vanilin secer
Fil
· 500 mlslatkog vrhnja
· 400 gr milka cokolade
· 100grcokolade za kuvanje
Priprema
umutiti jaja sa secerom, dodati orase, brasno i p.p. i lagano promesati. sipati u dublji pleh i peci na 200 c oko 15 minuta.
kada je kora pecena i ohladjena preliti je sa predhodno skuvanim prelivom (hladnim)
slatko vrhnje zagrejati, dodati milka cokoladu, mesati dok se cokolade ne otopi i vrhnje zgusne ( ne sme da prokuva).
preliti prko kore, ostaviti da se ohladi i stegne (ja sam stavila u zamrzivac na pola sata)
Posluživanje
milku cokoladu,birajte po vasem ukusu,ja sam stavila nugat. ako vam se krema slabo zgusnjava stavite jos
100 gr. cokolade za kuvanje.
koristan savet : ako vam fil bude redak,nemoj da se “uplasite”,stavite u zamrzivac na pola sata. kada ga izvadite iz zamrzivaca bice opet retak,i jedno 10-ak minuta na sobnoj temparaturi uz mesanje on pocinje da se zgusnjava :))
coolinarika.com