GIOTTO TORTA S VIŠNJAMA


Lješnjaci,višnje ,bjela čoklada puno finih sastojaka a jako jednostavna za napravit.

SASTOJCI
BISKVIT
4 jaja
130g šećera
1 žlica čokolade ili kakaoa u prahu
100g brašna
200g Lješnjaka(100g za biskvit,50g za fil i 50g za ukrašavanje))

FIL OD VIŠANJA
1 tegla višanja (Đakovačkih meni najbolje)
1 žlica šećera
1 puding od vanilije
šeri i voda za preljev biskvita

FIL OD VRHNJA
700ml slatkog vrhnja
50g mljevenih lješnjaka
100g bijele




čokolade
Mrvice od biskvita
1/2 vrećice želatine

UKRAŠAVANJE
50g sjeckanih lješnjaka
2 paketića giotto kuglica

PRIPREMA
Jaja izmiksajte skupa sa šećerom.
Brašno,čokoladu u prahu i lješnjake pomješajte skupa i lagano izmješajte žlicom.

Tjesto izlijte u okrugli lim i pecite na 180 20-25 min
.
Zatim ga dobro ohladite

Biskvitu gornju 1/3 odrežite te izmrvite dosta sitno i pomješajte zajedno sa lješnjacima(ovo će vam ići u fil)

Oko donjeg biskvita stavite obruč i biskvit namočite sa mješavinom vode i šerija

IZRADA FILA OD VIŠNJE
Višnje ocjedite od tekućine.
Dio tekućine odvojite te ga pomješajte sa pudingom a ostatak zakuhajte zajedno sa šećerom,sjedinite 



ove dvje tekućine i kada se zgusne u još vruće dodajte višnje i još malo prokuhajte

Ovaj fil još vruć prelijte po biskvitu i stavite u hladnjak na hlađenje

IZRADA FILA OD VRHNJA
Istucite slatko vrhnje,dodajte mu otopljenu čokoladu,otopljeni želatin i na kraju mu ručnom mješalicom dodajte usitnjene mrvice i lješnjake.

Nafilujte preko fila od višanja

UKRAS
Utisnite okolo obruba Giotto kuglice i pospite krupno sjeckanim lješnjacima

coolinarika.com
Filed under  |