Zašto tropicana? Ne znam, u jednom trenutku me je podsjetila na ljeto, a možda i zbog izvrsne kombinacije kokosa, banane, čokolade i ruma? Zamišljate ukus?
E, nemojte ga zamišljati, jer je veoma jednostavna tortica, za tili čas gotova, pa je napravite!
Sastojci
Kore-keks:
· 750 gr petit beurre keksa
Fil 1:
· 900 ml mlijeka
· 2 kesice pudinga od čokolade Dolcela
· 1 kašika maslaca
· 100 gr kokosovog brašna
Fil 2:
2 kesice šlag krem od vanile
2 banane
Za potapanje keksa:
200 ml mlijeka
2 čeparuma
Dekoracija:
· 200 gr čokolade za kuvanje
· 2 kašike ulja
Priprema
Pripremiti puding kao po uputstvu sa kesice. Kada se ohladi u njega dodati maslac, sjediniti mikserom, pa onda dodavati malo po malo kokosovog brašna, ovaj put miješati ručno.
Odrediti tacnu na koju ćete slagati keks, pa umakati jedan po jedan u mlijeko i rum. Složiti jedan red keksa, pa premazati filom, pa sve tako dok se materijal ne utroši (ja sam imala 3 reda keksa i 3 puta premazala filom: keks-fil-keks-fil-keks-fil).
Onda mi je “sinula” ideja (jer svi volimo krem bananice), izmutila sam ugusto 2 šlag krema od vanile i u njih dodala dvije, ručno pasirane, banane. Kratko izmiksati.
Onda sam preko torte ponovo poređala namočen keks, pa preko njega fil od banene i još jedan red keksa, pa opet fil od banane.
Preko torte ukrasiti sa
otopljenom čokoladom.
Da sumiramo – redosljed je sledeći:
Sastojci
Kore-keks:
· 750 gr petit beurre keksa
Fil 1:
· 900 ml mlijeka
· 2 kesice pudinga od čokolade Dolcela
· 1 kašika maslaca
· 100 gr kokosovog brašna
Fil 2:
2 kesice šlag krem od vanile
2 banane
Za potapanje keksa:
200 ml mlijeka
2 čeparuma
Dekoracija:
· 200 gr čokolade za kuvanje
· 2 kašike ulja
Priprema
Pripremiti puding kao po uputstvu sa kesice. Kada se ohladi u njega dodati maslac, sjediniti mikserom, pa onda dodavati malo po malo kokosovog brašna, ovaj put miješati ručno.
Odrediti tacnu na koju ćete slagati keks, pa umakati jedan po jedan u mlijeko i rum. Složiti jedan red keksa, pa premazati filom, pa sve tako dok se materijal ne utroši (ja sam imala 3 reda keksa i 3 puta premazala filom: keks-fil-keks-fil-keks-fil).
Onda mi je “sinula” ideja (jer svi volimo krem bananice), izmutila sam ugusto 2 šlag krema od vanile i u njih dodala dvije, ručno pasirane, banane. Kratko izmiksati.
Onda sam preko torte ponovo poređala namočen keks, pa preko njega fil od banene i još jedan red keksa, pa opet fil od banane.
Preko torte ukrasiti sa
otopljenom čokoladom.
Da sumiramo – redosljed je sledeći:
keks-fil1-keks-fil1-keks-fil1 – keks-fil2-keks-fil2 – čokolada.
Ovo možete raditi kako vam je volja, nebitno je!
Posluživanje
Ova je torta nastala veoma slučajno… Imala sam keks i sve ostalo, pa sam je “smuljavila” – tako ja kažem kad u hodu izmišljam torte ili kolače.
Meni je oniža, jer sam imala veliku tacnu, vi je možete praviti u manjoj – pa će, logičo, biti i visočija. Jako je ukusna i sočna, vjerujte mi! Naravno, možete kombinovati redosljed filova (meni je ovako bilo najlakše, tj. tek sam na kraju dodata fil sa bananama).
coolinarika.com
Posluživanje
Ova je torta nastala veoma slučajno… Imala sam keks i sve ostalo, pa sam je “smuljavila” – tako ja kažem kad u hodu izmišljam torte ili kolače.
Meni je oniža, jer sam imala veliku tacnu, vi je možete praviti u manjoj – pa će, logičo, biti i visočija. Jako je ukusna i sočna, vjerujte mi! Naravno, možete kombinovati redosljed filova (meni je ovako bilo najlakše, tj. tek sam na kraju dodata fil sa bananama).
coolinarika.com