Sklop ukusa i mirisa je fenomenalan, maline, mlečna slatka pavlaka i puter…. Povod je bio tatin 59. rođendan. TATA SREĆAN ROĐENDAN
Pre svega vam treba puno ljubavi da bi vam ova torta uspela. Delim ovaj recept sa vama jer znam da svi imate puno ljubavi i da će vam svima uspeti.
Fil od mlečne slatke pavlake i kisele pavlake
· 1/2 l Mlečne slatke pavlake
· 400 gr kisele pavlake 20% mm
· 50 gr šećera (ne mora u prahu može i kristal)
Voće možete da kombinujete po želji
· 900 gr malina
· 200 gr šećera
Mlečna slatka pavlaka za odozgo
· 1/2 l mlečne slatke pavlake
· 5 kašika šećera
Priprema
Prvo skuvate fil: 800 ml mleka skuvate sa šećerom, a u preostalih 200 ml umutite prah pudinga od maline i zakuvate u vrilo mleko. Kada vam se fil prohladi dodati umućen maslac ili margarin.
Drugo: Maline izgnječite viljuskom i pospete sa šećerom i ostavite nekih 10 minuta da puste sok.
Treće: 1/2 l Tečne mlečne slatke pavlake umutite sa šećerom, zatim dodate kiselu pavlaku i isključivo varjačom lagano promešate.
Redosled filovanja:
U pakovanju imate uglavnom po 3 kore. Direktno na svaku koru prvo prelijete maline, ostavite jedno 10 minuta da kora povuče višak soka, zatim premažete filom od pudinga pa onda
fil od slatke i kisele pavlake, tako sve tri kore. Zatim spojite sve tri kore i na kraju premažete sa drugom 1/2 l slatke tečne mlečne pavlake. Ostavite u frižideru da prenoći i sutradan se divno sladite.
Posluživanje
Verujte mi da je ovo divan sklop kako ukusa tako i mirisa, kremasto i fino za svako nepce, jednostavno divna osvežavajuća letnje-zimska torta.
Sastojci
Fil
· 3 kesice pudinga od maline
· 1 l mleka
· 150 gr šećera
· 200 gr putera
Fil
· 3 kesice pudinga od maline
· 1 l mleka
· 150 gr šećera
· 200 gr putera
· 1 pakovanje Gotovih biskvit kora
Fil od mlečne slatke pavlake i kisele pavlake
· 1/2 l Mlečne slatke pavlake
· 400 gr kisele pavlake 20% mm
· 50 gr šećera (ne mora u prahu može i kristal)
Voće možete da kombinujete po želji
· 900 gr malina
· 200 gr šećera
Mlečna slatka pavlaka za odozgo
· 1/2 l mlečne slatke pavlake
· 5 kašika šećera
Priprema
Prvo skuvate fil: 800 ml mleka skuvate sa šećerom, a u preostalih 200 ml umutite prah pudinga od maline i zakuvate u vrilo mleko. Kada vam se fil prohladi dodati umućen maslac ili margarin.
Drugo: Maline izgnječite viljuskom i pospete sa šećerom i ostavite nekih 10 minuta da puste sok.
Treće: 1/2 l Tečne mlečne slatke pavlake umutite sa šećerom, zatim dodate kiselu pavlaku i isključivo varjačom lagano promešate.
Redosled filovanja:
U pakovanju imate uglavnom po 3 kore. Direktno na svaku koru prvo prelijete maline, ostavite jedno 10 minuta da kora povuče višak soka, zatim premažete filom od pudinga pa onda
fil od slatke i kisele pavlake, tako sve tri kore. Zatim spojite sve tri kore i na kraju premažete sa drugom 1/2 l slatke tečne mlečne pavlake. Ostavite u frižideru da prenoći i sutradan se divno sladite.
Posluživanje
Verujte mi da je ovo divan sklop kako ukusa tako i mirisa, kremasto i fino za svako nepce, jednostavno divna osvežavajuća letnje-zimska torta.