WHITE LADY. ZA NJU NEMA RIJEČI.



Onog trenutka kad sam skuhala i probala savršeni Lemon curd bilo mi je jasno da ću ga ukomponirati u rođendansku tortu moje kćeri. Pa sam ko Baltazar mislila i mislila,i osmislila. Evo recepta, morate probati :D


Sastojci
· 8 žumanjaka
· 2 veća limuna kora i
· 130 gr šećera 80 gr maslaca


Biskvit
· 8 bjelanjaka
· 32 dagšećera
· 40 dag oraha ili badema,ja sam pomiješala jedno i drugo
· 2 žlice brašna

Krema
· 0,5 l slatkog vrhnja za šlag
· 0,25 kg mascarponea



· 2 žlice šećera u prahu
Još
· 4-5 žlica maraskina
· 0,3 l slatkog vrhnja za dekoraciju

Priprema
1. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.Postepeno dodavajte šećer.Špatulom nježno primješajte orahe i brašno.Kalupe namastite maslacem i prekrijte papirom za pečenje.Premažite maslacem papir i sa gornje strane.
Rasporedite smjesu u 3 kalupa promjera 24 cm.Pecite ih na 180 st 20 minuta.Ohladite i zajedno sa papirom izvadite iz kalupa.
2. Pekla sam u dva kalupa istovremeno,treći dio je čekao dok se prva dva ispeku.
Ako nemate 3 kalupa,pecite biskvit u 3 ture.
Nemojte pokušavati ispeć odjednom svu količinu,jer nama šanse da ga poslije izrežete na 3 dijela.Biskvit je delikatan i treba biti poažljiv kad se odstranjuje papir.
Doskočite tome tako da položite na njega kartonski podložak ili tanjur,zajedno sa biskvitom okrenete,pažljivo odstranite papir za pečenje i onda nježno ga gurkajući pustite da otkliže na drugi tanjur na kojem ćete servirati tortu.
3. Obruč kalupa operite i 



okružite taj prvi dio biskvita.Poškropite ga maraskinom.
Slatko vrhnje istucite u šlag,dodajte šećer u prahu i mascarpone.Od Lemon curda odvadite 4 žlice,ostatak umiješajte u kremu,miksajući nježno.Trećinu kreme namažite na prvi list biskvita.
4. Od preostalog curda rasporedite po kremi kupčiće koje razvučete štapićem.
5. Prekrijte drugim listom biskvita,ponovite postupak-maraskino,krema,kupčići curda.
Prekrijte trećim listom biskvita i omažite ostatkom kreme.
Stavite tortu na hlađenje,optimalno bi bilo preko noći.
Kad oslobodite tortu obruča,ukrasite je.Prekrila sam je ružicama od tučenog vrhnja,a stranice omotala trakom od fondana.
coolinarika.com
Filed under  |