Jednostavno se priprema ,jako je ukusna, a podsjeća na pitu od sira.
SASTOJCI
• 40 dkg oštrog brašna
• 10 dkg šećera
• 20 dkg margarina
• 1 žlica kiselog vrhnja
• 4 žumanjka
• 1 vanilijin šećer
• 1 prašak za pecivo
• 4 bjelanjka
• 40 dkg oštrog brašna
• 10 dkg šećera
• 20 dkg margarina
• 1 žlica kiselog vrhnja
• 4 žumanjka
• 1 vanilijin šećer
• 1 prašak za pecivo
• 4 bjelanjka
• 20 dkg šećera
• 1 vanilijin šećer
• 2 čvrsta jogurta u čaši
• 2 kisela vrhnja u čaši
• 5 žlica oštrog brašna
PRIPREMA
Tijesto
Izmiješajte suhe sastojke za prhko tijesto (40 dkg oštrog brašna, 10 dkg šećera, 1 vanilijin šećer, 1 prašak za pecivo), pa dodajte 4 žumanjka, 1 žlicu kiselog vrhnja i margarin narezan na listiće.
Umijesite tijesto i podijelite ga u dva dijela. Tijesto ohladite pola sata u frižideru
Krema
U jednu posudu izmiksajte 4 bjelanjka sa 20 dkg šećera i 1 vanilijin šećer. U drugu posudu izmiksajte 2 čvrsta jogurta, 2 kisela vrhnja i 5 žlica oštrog brašna. Sve sjedinite u jednu smjesu i mješajte sa kuhačom.
Slaganje
Jedan dio tijesta razvaljajte i stavite u duboku, nauljenu i pobrašnjenu tepsiju i pecite oko 10 minuta na 180 C. Nakon
toga na tijesto izlijte kremu. Na kremu stavite drugi dio razvaljanog tijesta i izbodite vilicom (ako želite možete ga naribati). Vratite u pećnicu i ispecite do kraja. Gotovu, ohlađenu pitu posipajte sa šećerom u prahu. Dobar tek :-)
coolinarika.com
• 1 vanilijin šećer
• 2 čvrsta jogurta u čaši
• 2 kisela vrhnja u čaši
• 5 žlica oštrog brašna
PRIPREMA
Tijesto
Izmiješajte suhe sastojke za prhko tijesto (40 dkg oštrog brašna, 10 dkg šećera, 1 vanilijin šećer, 1 prašak za pecivo), pa dodajte 4 žumanjka, 1 žlicu kiselog vrhnja i margarin narezan na listiće.
Umijesite tijesto i podijelite ga u dva dijela. Tijesto ohladite pola sata u frižideru
Krema
U jednu posudu izmiksajte 4 bjelanjka sa 20 dkg šećera i 1 vanilijin šećer. U drugu posudu izmiksajte 2 čvrsta jogurta, 2 kisela vrhnja i 5 žlica oštrog brašna. Sve sjedinite u jednu smjesu i mješajte sa kuhačom.
Slaganje
Jedan dio tijesta razvaljajte i stavite u duboku, nauljenu i pobrašnjenu tepsiju i pecite oko 10 minuta na 180 C. Nakon
toga na tijesto izlijte kremu. Na kremu stavite drugi dio razvaljanog tijesta i izbodite vilicom (ako želite možete ga naribati). Vratite u pećnicu i ispecite do kraja. Gotovu, ohlađenu pitu posipajte sa šećerom u prahu. Dobar tek :-)
coolinarika.com