Sastojci
Podloga(biskvit)
· 1/2 kg petit keksa
· 3 dcl kuhane, ohladjene kave
Krema
· 3 žumanjka
· 1/2 l mlijeka
· 4 žlicebrašna
· 3 žlice gustina
· 200 g margarina
· 9 žlica šećera
Glazura
· 3 bjeljanjka
· 150 g šećera
· 50 g čokolade za kuhajne
Priprema
Podloga(biskvit)
250 g keksa namakati u kavu i slagati na tacnu da dobijete četvrtasti oblik, ostatak ostaviti za kasnije kad se opet slaže na kremu uz namakanje u kavu
Krema mlijeko, brašno, gustin i žumanjke razmutiti ručnom miješalicom i skuhati na gusto, smjesu ostaviti da se ohladi
U medjuvremenu izmiksati margarin i šećer
U ohladjenu smjesu dodajte smjesu od margarina i dobro izmiksaj
Kremom premažite prvi red
keksa pa gore ponovno poslažite kekse koje namačete u kavu
Glazura
Izmiksajte snjeg od bjeljanjaka i šečera
Snjegom premažite kolač
Gore još naribajte čokoladu
Posluživanje
Kolač se reže kao i svi obični kolaći na manje komade!
coolinarika.com
Podloga(biskvit)
· 1/2 kg petit keksa
· 3 dcl kuhane, ohladjene kave
Krema
· 3 žumanjka
· 1/2 l mlijeka
· 4 žlicebrašna
· 3 žlice gustina
· 200 g margarina
· 9 žlica šećera
Glazura
· 3 bjeljanjka
· 150 g šećera
· 50 g čokolade za kuhajne
Priprema
Podloga(biskvit)
250 g keksa namakati u kavu i slagati na tacnu da dobijete četvrtasti oblik, ostatak ostaviti za kasnije kad se opet slaže na kremu uz namakanje u kavu
Krema mlijeko, brašno, gustin i žumanjke razmutiti ručnom miješalicom i skuhati na gusto, smjesu ostaviti da se ohladi
U medjuvremenu izmiksati margarin i šećer
U ohladjenu smjesu dodajte smjesu od margarina i dobro izmiksaj
Kremom premažite prvi red
keksa pa gore ponovno poslažite kekse koje namačete u kavu
Glazura
Izmiksajte snjeg od bjeljanjaka i šečera
Snjegom premažite kolač
Gore još naribajte čokoladu
Posluživanje
Kolač se reže kao i svi obični kolaći na manje komade!
coolinarika.com