Sastojci
Podloga
· 3 cela jaja
· 250 gr. secera
· 100 ml. Ulja
· 200 ml.mleka
· 100 gr. oraha
Podloga
· 3 cela jaja
· 250 gr. secera
· 100 ml. Ulja
· 200 ml.mleka
· 100 gr. oraha
· 300 gr. brasna
· pola praska za pecivo
Glazura
· 10 kasika secera
· 10 kasika vode
· 125 gr. butera
· 3-4 rebra cokolade
· 200 gr. oraha
Priprema
3 cela jaja umutite mikserom sa secerom, dodajte ulje, orahe, mleko. Brasno pomesajte sa praskom za pecivo pa i njega dodajte miksujuci u smesu.
Podmazite pleh ( sto veci od rerne – time je kolac manje visok ali i ukusniji ), pobrasnite i isipajte masu u njega.
Pecite u zagrejanoj pecnici na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada je peceno spremite glazuru. Uspinujte secer, pa dodajte buter i cokoladu. Skinite sa vatre i dodajte orahe.
Ja stavljam u pleh od rerne pek papir, kada je kolac gotov, okrenem ga na donju ravniju stranu i onda tek
stavljam glazuru ( ali vi ne morate ). Mozete glazuru odmah da dodate dok je kolac u plehu. Cim se stegne glazura, kolac moze da se sece.
Posluživanje
Sutradan je najukusniji, kada malo odstoji. Definitivno socan, od onih kolaca kod kojih se tesko zaustavljate….
coolinarika.com
· pola praska za pecivo
Glazura
· 10 kasika secera
· 10 kasika vode
· 125 gr. butera
· 3-4 rebra cokolade
· 200 gr. oraha
Priprema
3 cela jaja umutite mikserom sa secerom, dodajte ulje, orahe, mleko. Brasno pomesajte sa praskom za pecivo pa i njega dodajte miksujuci u smesu.
Podmazite pleh ( sto veci od rerne – time je kolac manje visok ali i ukusniji ), pobrasnite i isipajte masu u njega.
Pecite u zagrejanoj pecnici na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada je peceno spremite glazuru. Uspinujte secer, pa dodajte buter i cokoladu. Skinite sa vatre i dodajte orahe.
Ja stavljam u pleh od rerne pek papir, kada je kolac gotov, okrenem ga na donju ravniju stranu i onda tek
stavljam glazuru ( ali vi ne morate ). Mozete glazuru odmah da dodate dok je kolac u plehu. Cim se stegne glazura, kolac moze da se sece.
Posluživanje
Sutradan je najukusniji, kada malo odstoji. Definitivno socan, od onih kolaca kod kojih se tesko zaustavljate….
coolinarika.com