Za ljubitelje spoja vanilije i maka..
• 1 paket rozen kora ili ispecite vlastite po želji
Krema od vanilije
• 500 ml mlijeka
• 1 Dolcela puding od vanilije
• 20 g oštrog brašna
• 100 g šećera
• 100 g bijele čokolade
• 100 g margarina
Krema od maka
• 300 ml mlijeka
• 120 g šećera
• 200 g mljevenog maka
• oko 70 g mljevenog keksa
• 150 g margarina
Čokoladna glazura
• 150 g čokolade za kuhanje
• 30 g maslaca
• 1 žlica ulja
• 1 žlica mlijeka
Kore
• 400 g brašna
• 150 g margarina
• 100 g šećera
• 2 cijela jaja
• 3 žlice kiselog vrhnja
• 1 prašak za pecivo
PRIPREMA
Krema od vanilije
400 ml mlijeka sa šećerom zagrijte do vrenja, a puding i brašno s preostalih 100 ml izmiješajte kako ne bi nastale grudice. Smanjite vatru i u mlijeko dodajte razmućen puding i brašno s mlijekom te kuhajte dok se krema zgusne i počinje odvajati od dna.
U vruće dodajte bijelu čokoladu i margarin te miješajte da se potpuno istope.
Kore možete filati s mlakom ili kremom sobne temperature.
Krema od maka
Mlijeko sa šećerom stavite da zavrije te pustite da vrije 2-3 min.
Sklonite s vatre pa umiješajte mak i kuhajte oko 5 minuta.
U vruće dodajte margarin i
miješajte da se potpuno istopi. Nakon toga umiješajte mljevene kekse po potrebi (od 70-100 g).
Kore filajte s toplom kremom.
Slaganje
Prvu koru premažite sa 4 - 5 žlica kreme od maka, poravnajte dugačkim nožem, stavite drugu koru, poravnajte dlanovima kao da ravnate stolnjak, premažite sa 4 - 5 žlica kreme od vanilije pa stavite treću koru na isti način i tako do zadnje korice na koju ne ide krema.
Prekrijte kolač folijom, opteretite i ostavite u hladnjaku ili na hladnom do sutradan.
Sutradan napravite glazuru - na pari otopite čokoladu s maslacem, uljem i mlijekom pa još toplu izlijte preko kolača. Kolač držite na hladnom.
coolinarika.com
Čokoladna glazura
• 150 g čokolade za kuhanje
• 30 g maslaca
• 1 žlica ulja
• 1 žlica mlijeka
Kore
• 400 g brašna
• 150 g margarina
• 100 g šećera
• 2 cijela jaja
• 3 žlice kiselog vrhnja
• 1 prašak za pecivo
PRIPREMA
Krema od vanilije
400 ml mlijeka sa šećerom zagrijte do vrenja, a puding i brašno s preostalih 100 ml izmiješajte kako ne bi nastale grudice. Smanjite vatru i u mlijeko dodajte razmućen puding i brašno s mlijekom te kuhajte dok se krema zgusne i počinje odvajati od dna.
U vruće dodajte bijelu čokoladu i margarin te miješajte da se potpuno istope.
Kore možete filati s mlakom ili kremom sobne temperature.
Krema od maka
Mlijeko sa šećerom stavite da zavrije te pustite da vrije 2-3 min.
Sklonite s vatre pa umiješajte mak i kuhajte oko 5 minuta.
U vruće dodajte margarin i
miješajte da se potpuno istopi. Nakon toga umiješajte mljevene kekse po potrebi (od 70-100 g).
Kore filajte s toplom kremom.
Slaganje
Prvu koru premažite sa 4 - 5 žlica kreme od maka, poravnajte dugačkim nožem, stavite drugu koru, poravnajte dlanovima kao da ravnate stolnjak, premažite sa 4 - 5 žlica kreme od vanilije pa stavite treću koru na isti način i tako do zadnje korice na koju ne ide krema.
Prekrijte kolač folijom, opteretite i ostavite u hladnjaku ili na hladnom do sutradan.
Sutradan napravite glazuru - na pari otopite čokoladu s maslacem, uljem i mlijekom pa još toplu izlijte preko kolača. Kolač držite na hladnom.
coolinarika.com