BRZE LJESNJAK KOCKE. BEZ BRAŠNA!



Brze zato, jer je priprema biskvita malo brza nego inace (ne odvajaju se zumanjci od bjelanjaka) a krema se ne kuha. Mozda je jos zanimljivo spomenuti da je biskvit bez brasna ;)


Sastojci
biskvit
· 8 jaja
· 180 g secera
· 1 vanilin secer
· 20cl ruma
· prstohvat soli
· 250 g mljevenih ljesnjaka
· 50 g ribane tamne cokolade
· 50 g ribane mlijecne cokolade


· 2 zlice mljevenog dvopeka
· veci prstohvat praska za pecivo

Krema
· 5 dl slatkog vrhnja
· 250 g mascarponea
· 120 g Quarka
· 2 vrecice Bourbon vanilija secera
· 4 zlice secera u prahu
· 200 g bijele cokolade
· 3 lista zelatine

Ganache
· 100 g mlijecne cokolade
· 1 dl vrhnja


Priprema
Za kremu otopiti bijelu cokoladu u 1/8l slatkog vrhnja i ostaviti da se dobro ohladi.
Mascarpone dobro izmiksati sa secerom u prahu i Quarkom.
Vrhnje posebno umutiti u cvrst slag.
Mascarpone smjesu izmiksati sa bijelom cokoladom. Sada spatulicom sjediniti tu smjesu sa slagom. Zelatinu pripremiti po uputama na pakiranju i sjediniti sa kremom uz pomoc metlice za snjeg. Za ganache cokoladu otopiti sa vrhnjem i toliko ohladiti da se moze mazati.
Prasak za pecivo, ljesnjake, oboje vrste cokolade i dvopek pomjesati.
U poesbnoj zdjeli pjenasto 



umutiti jaja sa oboje vrste secera i prstohvatom soli, tako da smjesa lijepo naraste. Dodati rum i dalje mutiti. Na kraju spatulico umjesati pripremljenu mjesavinu od ljesnjaka. Staviti na veliki lim od pecnice, oblozen papirom za pecenje i peci na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Moj se pekao pola sata i to je bilo pre dugo!!!
Peceni biskvit prepoloviti.
Na jednu polovicu staviti polovinu kreme, pokriti sa drugom polovicom i namazati ganacheom. Po volji ukrasiti sa ostatkom kreme i dobro ohladiti.
coolinarika.com