ROLICE S KREMOM OD VANILIJE!


Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima.


SASTOJCI:
500 g zamrznutog lisnatog tijesta
maslac za kalupe
1 jaje


ZA KREMU:
1 Želatina Dolcela By Podravka
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka
1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka



3 žumanjka
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
200 ml vrhnja za šlag

ZA POSIPANJE:
šećer u prahu

PRIPREMA ZA ROLNICE
Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u 



hladnjak da se stisne.
Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
Ovako izgledaju kalupi.
A ako nemate ovakve kalupiće...evo na ovom blogu (kod Minje) imate super ideju kako napravit kalupiće :)
A evo još jedna ideja kako napravit kalupiće od naše TROVE :)

Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet
Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pečenje, nego ih pecite u istom limu u dva navrata.
Napomena
Ne ispadne ih baš puno, a stvarno su ukusni, nestanu u roku od 10-ak minuta (bar je u mene tako).
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • ČOKOLJUBICE!Za sve čokoljubice i čokoljubce! Čokoladne kocke sa bademima! Ja obožavam! A vi?Sastojci1o dkg maslaca 14 dkg šećera1 vanilin šećer 4 jaja 3 rebra čo… Saznaj više
  • ZEKINE ČOKOLADNE KOCKE. ZA 30 MINUTA. SastojciBiskvit4 jaja10 dkg šećera3 velike žlice brašnapola vrečice praška za pecivo20 dkg maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus… Saznaj više
  • RENATA KOLAC. Lagan kolac od kokosa i kremom od cokolade! SASTOJCI:Kora• 6 belanaca• 6 kasika secera• 200 gr kokosa• 2 kasike brasna Fil• 6 zumanaca• 6 k… Saznaj više
  • MILK KOCKE. Čokoladne... Kremaste... Treba li još nešto reći...? SastojciKore6 jaja6 kaš. šećera6 kaš. brašna1 prašak za pecivo 4 kaš. kakaoa6 kaš. tople vode… Saznaj više
  • CAPRI KOLAČ! BRZ I FIN!Brzo, fino, kad je hladno pravi sladoled.. Podložno promjenama, mašti na volju….Uživajte…SastojciTijesto9 bjelanjaka18 žlica šećera9 žlica oštrog br… Saznaj više
  • REFORMIRANI KOLAČ.Bez puno okolišanja mogu reći da je ovaj kolač san snova. Doslovce se topi u ustima. Spoj domaćih prženih lješnjaka u korama koje su sljubljene sa ku… Saznaj više
  • KONGO. Što ste sve spremni učiniti u ime ljubavi ? SASTOJCI:Biskvit• 15 bjelanjaka• 15 žlica šećera• 30 dag grubo mljevenih prženih lješnjaka (oraha)•… Saznaj više
  • MRAMORNI KOLAC BEZ BRASNA. SASTOJCI• 125 gr putera• 2 cela jaja• 3 belanceta• 3 zumanceta• 150 gr. secera (ja sam stavila samo 75 gr.)• kora jednog limuna• sok od jedno… Saznaj više
  • KOLAČ LUBENICA. SASTOJCIBiskvit• 6 bjelanjaka• 6 žlica šećera• 6 žumanjaka• 6 žlica kakaa• 4 žlice brašna• 1 prašak za pecivoKrema• 1l mlijeka• 20 dkg šećer… Saznaj više
  • PAULININ KOLAČ.PRIPREMA LAGANA A SASTOJCI JEDNOSTAVNI. Ovaj kolač radi moja svekrva za sve rođendane kao tortu, a ja sam napravila kao kolač.SASTOJCI:Biskvit• 8 … Saznaj više