SASTOJCI
Biskvit
• 6 bjelanjaka
• 6 žlica šećera
• 6 žumanjaka
• 6 žlica kakaa
• 4 žlice brašna
• 1 prašak za pecivo
Krema
• 1l mlijeka
• 20 dkg šećera
• 1 puding od vanilije
• 3 žlice brašna
• 2 žlice gustina
• 1 vanilin šećer
PRIPREMA
1. Od navedenih sastojaka ispeći biskvit….peći na 150-200°C, oko 15 min.ohladiti biskvit…
2. Od navedenih sastojaka skuhaj kremu….ohladi ju(bit ćete brže gotovi ako prvo kremu skuhate, pa onda tek biskvit pečete..uštedjet ćete malo na vremenu)
3. U ohlađenu kremu dodaj jedan margarin.Potom kremu podijeli na 3 jednaka dijela.
I. dio-nasjeckaj žele bombone(2 paketa)
II.dio-stavi ekstrakt od jagode ili maline
III.dio-rastopi 3 rebra
čokolade i stavi u kremu
4. Na biskvit stavi I, II, III kremu.Na kremu stavi 2 šlaga(dolcela iz vrećice),te na kraju pospi čokoladnim mrvicama ili naribanu čokoladu
Posluživanje
Što se tiče kakaa,ja stavljam 4 žlice,jer ispadne jako taman…al to sve ovisi tko kako voli.Žele bombona može ići i jedna vrećica, nemoraju dvije,al je bolji okus ako ih ima više…Čokoladu vam je lakše rastopiti u pećnici na foliji….(manje posuša za prati hehe)
coolinarika.com
• 1 vanilin šećer
PRIPREMA
1. Od navedenih sastojaka ispeći biskvit….peći na 150-200°C, oko 15 min.ohladiti biskvit…
2. Od navedenih sastojaka skuhaj kremu….ohladi ju(bit ćete brže gotovi ako prvo kremu skuhate, pa onda tek biskvit pečete..uštedjet ćete malo na vremenu)
3. U ohlađenu kremu dodaj jedan margarin.Potom kremu podijeli na 3 jednaka dijela.
I. dio-nasjeckaj žele bombone(2 paketa)
II.dio-stavi ekstrakt od jagode ili maline
III.dio-rastopi 3 rebra
čokolade i stavi u kremu
4. Na biskvit stavi I, II, III kremu.Na kremu stavi 2 šlaga(dolcela iz vrećice),te na kraju pospi čokoladnim mrvicama ili naribanu čokoladu
Posluživanje
Što se tiče kakaa,ja stavljam 4 žlice,jer ispadne jako taman…al to sve ovisi tko kako voli.Žele bombona može ići i jedna vrećica, nemoraju dvije,al je bolji okus ako ih ima više…Čokoladu vam je lakše rastopiti u pećnici na foliji….(manje posuša za prati hehe)
coolinarika.com