MRAMORNI KOLAC BEZ BRASNA.



SASTOJCI
• 125 gr putera
• 2 cela jaja
• 3 belanceta
• 3 zumanceta
• 150 gr. secera (ja sam stavila samo 75 gr.)
• kora jednog limuna
• sok od jednog limuna
• 2 pakovanja vanila pudinga ( bez kuvanja samo puder )
• 1 kg. svezeg mladog sira ( ili Kwark-a ) light…
• soli za mucenje belanaca
• 30 gr. kakaa
• 1 kesica vanilinog secera
• prah secer kao dekoracija

PRIPREMA
1. Podmazite posudu uljem, velicina 24×24 ( visina najmanja da je 6 cm ) ili kalup za torte. Umutite buter ( sobna temperatura ) sa 75 gr. secera, vanilin 



secerom, koricom i sokom od limuna. Dodajte 3 zumanca i 2 cela jaja jedno za drugim u masu jos uvek muteci mixerom.

2. Jednu kesicu vanila puding pudera dodati u masu, onda 500 gr. svezeg sira, zatim opet kesicu pudinga i ostatak od kwarka- svezeg sira i mutite i dalje dok se ne dobija kremasta masa.

3. Preostala 3 belanceta u drugoj posudi umutite sa malo soli da budu cvrsta, dodajte 75 grama secera ( ja sam ovih 75 gr. izostavila, jer na kolac odozgo moze da se stavi i prah secer, ko voli, a i da malo smanjim secer u samom kolacu ). Kada ste dobro umutili belanca, dodajte ih kasikom u sir masu, polagano dok se sve ne sjedini.

4. Pola mase sipajte u drugu posudu i jednom delu dodajte kakao i dobro promesajte da bude taj deo fine braon boje. U podmazanu posudu dodajte naizmenicno kakao masu i 



svetlu masu. Kada ste sve sipali uzmite viljusku i pravite njom spiralu po posudi iduci od uglova posude do centra.

5. Mramorni kolac pecite u zagrejanoj pecnici na 175 st. 70 minuta. Nakon 40 minuta, slobodno prekrijte folijom ako ne volite da je kolac odozgo taman. Kada istekne 70 minuta, ostavite kolac jos 10 miuta ( da spadne polagano ) u pecnici. Tek kada se potpuno ohladi dobro je da se sece!! Jos malo prah secera odozgo preko isecenog kolaca, za one koji to vole nije lose!!

6. Ove kolace mozete kada su odhladjeni i da zamrznete!

Posluživanje
Ukoliko nemate na trzistu kwark ili svezi mladi sir, probajte iz ovog recepta da napravite od slag kreme i pavlake nesto slicno.
coolinarika.com