Fini kolacici sa mirisom limuna, neodoljivi uz popodnevnu soljicu caja.
SASTOJCI
Biskvit
• 100 g maslaca
• 75 g secera
• 1 kaf.soljica mleka (oko 75 ml)
• 3 zumanceta
• 1 limun (sok i korica)
• 1/2 kesice praska za pecivo
Biskvit
• 100 g maslaca
• 75 g secera
• 1 kaf.soljica mleka (oko 75 ml)
• 3 zumanceta
• 1 limun (sok i korica)
• 1/2 kesice praska za pecivo
• 200 g brasna
• pekmez od marelica za premazivanje
Sam
• 3 belanceta
• 150 g secera
• 50 g seckanih oraha
PRIPREMA
Umutiti penasto maslac, dodati secer, zumanca i sve ostale sastojke, dobro umutiti.
Sipati u podmazan i brasnom posut pleh i staviti da se pece na 200 C.
Kad je testo napola peceno, posle 20-tak minuta, izvaditi iz pecnice, premazati pekmezom, a zatim i penom od umucenih belanca i secera.
Na kraju posuti sitno seckanim orasima i vratiti u rernu da se dalje pece, jos 15-tak minuta (smanjiti
temperaturu na 180 C).
Kad se kolac ohladi seci na stanglice i sluziti.
Posluživanje
Napomena: kolacice je nabolje seckati nazubljenim i toplim nozem, koji se samo na kratko staviti pod vrucu vodu, obrise i odmah sece... tako ide najlakse.:)
omiljenirecepti.blogspot.com
Sam
• 3 belanceta
• 150 g secera
• 50 g seckanih oraha
PRIPREMA
Umutiti penasto maslac, dodati secer, zumanca i sve ostale sastojke, dobro umutiti.
Sipati u podmazan i brasnom posut pleh i staviti da se pece na 200 C.
Kad je testo napola peceno, posle 20-tak minuta, izvaditi iz pecnice, premazati pekmezom, a zatim i penom od umucenih belanca i secera.
Na kraju posuti sitno seckanim orasima i vratiti u rernu da se dalje pece, jos 15-tak minuta (smanjiti
temperaturu na 180 C).
Kad se kolac ohladi seci na stanglice i sluziti.
Posluživanje
Napomena: kolacice je nabolje seckati nazubljenim i toplim nozem, koji se samo na kratko staviti pod vrucu vodu, obrise i odmah sece... tako ide najlakse.:)
omiljenirecepti.blogspot.com