L'AMOUR DE CERISE




Jednom riječju fenomenalan ;))

Sastojci
BISKVIT:
· 8 jaja
· 20 dkg šećera
· 25 dkg maslaca ili isto toliko margarina
· 20 dkg čokolade za kuhanje
· 4 jušne žlice brašna
· 1/2 teglice očišćenih višanja (otprilike 40-50 dkg)


· po želji u biskvit možete dodati i
· malo cimeta

PRELJEV:
· 1,5 dcl čokoladnog ili običnog mlijeka

PJENASTA KREMA:
· 50 dkg čokolade za kuhanje
· 1 jušna žlica tamnog kakaa
· 1/2 l slatkog vrhnja

Priprema
BISKVIT
Žumanjke i šećer izmiksati da bude gusto. Maslac (margarin) i otopljenu čokoladu izmiksati u jednoličnu smjesu.
Zatim te dvije smjese spojiti i dobro izraditi.
Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg. Brašno lagano bez miksanja dodati u čokoladni dio, i nakon toga polako umješati (bez miksanja) bjelanjke. Smjesu istresti u tepsiju, izravnati ju i na nju poslagati očišćene višnje.
Pecite na 170-180 stupnjeva 



dok se ne počne odvajati od stjenki tepsije. Probodite biskvit čačkalicom i ako se ne lijepi za nju, izvadite ga, prelite sa 1,5 dcl čokoladnog mlijeka (može i obično) i dobro ohladite.

PJENASTA KREMA
Dok se biskvit peče: Slatko vrhnje zagrijati do vrenja i u njega uliti otopljenu čokoladu i kakao. Skinuti s vatre, dobro promješati da se masa sjedini i ohladiti u hladnjaku, da bude skroz hladno i gusto. Kremu izmiksati da postane pjenasta i maziva (ne predugo) i mazati ju po hladnom kolaču.
Ukrasiti s šlagom i višnjom.
coolinarika.com