FINE ČOKOLADNE KOCKE



SASTOJCI
Tijesto
• 7 jaja
• 18 dkg šećera
• 18 dkg mljevenih oraha
• 10 dkg kakaa

Čokladna krema
• 35 dkg čoklade za kuhanje
• 3 dcl slatkog vrhnja
• 1 vrecica šlag fixa
• 1 dcl mlijeka

Čokoladna glazura
• 15 dkg čokolade za kuhanje



• 1 dcl slatkog vrhnja
• 1 žlica ulja

PRIPREMA
Tijesto

1. Pečnicu na početku zagrijte na 180 C, pleh obložite masnim papirom za pečenje (pecite u manji pleh jer je tijesto i bez brašna i bez praška za pecivo , na taj čete način dobiti deblje tijesto jer ga morate prerezati na pola).
2. Odvojite žumanjke od bjelanjka. Najprije ulupati bijelenjke sa 5 dkg šećera u čvrsti snijeg. Zatim ulupati žumanjke sa preostalim šećerom u gustu masu.

3. Dodamo kakao /(ja kakao otopim u malo vode ,dodala sam onako od prilike da mi postane kremasto, jer u orginalnom receptu piše da ga se doda suhog , a meni se činilo da bi to bilo malo pregusto i neznam kako bi razmazala biskvit kasnije jer još idu i mljeveni orasi), izmješati dobro kakao i zatim dodati lagano orahe i na kraju bjelanjak sve zajedno stopiti lagano u jednoličnu masu.
Izliti u pleh i peči 20-25 min.
Dobro ohladiti i prerezati na pola!!!!

Čokoladna krema
1. Mlijeko zakuhamo. Čokoladu otopim na paru, mlijeko prelijemo preko otopljene čoklade, izmiješamo u jednoličnu kremastu smjesu. Ohladimo!!!!
2. Vrhnje kratko miksamo cca 2min, zatim u njega dodamo šlag fix i dalje miksamo da dobijemo jako 



čvrsti šlag. Kada je čoklada ohlađena dodamo je u šlag i miješamo dok ne dobijemo čokladnu kremu !

Čokoladna glazura
1. Slatko vrhnje zagrijemo i dodamo razlomljenu čokoladu i pustimo je da se otopi , dobro promiješamo dodamo žlicu ulja sjedinimo ulje sa glazurom i malo ohladimo!!!

Filovanje
1. Biskvit razrežemo na pola jedan veći dio kreme namažemo na biskvit, te pokrijemo drugim biskvitom kojeg namažemo sa ostatkom kreme! Glazuru malo ohladimo da se krema nebi rastopila kada je prelijemo….

2. Po želji možete posuti krupno ribanom čokladom!!!

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • BOSANSKI LONAC MOJE MAME. Ovo je inace kolac moje mame koji pravi od djetinjstva, samo sto ga ona uvijek slaze u supenu zdjelu i vrlo kreativno izgleda :) Ja sam ga napravil… Saznaj više
  • RALUCA.Slika govori više od riječi, a prilično sam sigurna da vam ne bih niti mogla dočarati svu punoću okusa ovog odličnog kolača. U svakom slučaju moj sav… Saznaj više
  • ŠTANGLICE SA PLAZMA KEKSOM.AKO ŽELITE NEŠTO BRZO I JEDNOSTAVNO. Tako su sočne i ukusne da ih čovjek poželi svaki dan a za pripremu trebate odvojiti oko pola sata...Sastojci 3 k… Saznaj više
  • JAPANSKI VJETAR. Stari, provjereni recept. SASTOJCIbeze kore /2 puta/• 8 bjelanjaka• 40dkg šećera• 1 žličica octaprvi fil• 8 žumanjaka• 8 žlica šećera (ad… Saznaj više
  • LJEŠNJAK KOCKE. SastojciTijesto: 5 jaja, 5 žlica šećera, 5 žlica mljevenih lješnjaka, 2 žlice ulja, 4 žlicebrašna,  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Saznaj više
  • MIMOZA!.Odličan blagdansko-svakodnevni kolač. Kao što i sami naziv govori, nježan kolač u kombinaciji prhkih kora, kuhane bijele kreme i džema od višanja. Odl… Saznaj više
  • CREAMY MONTE. NEPEČENI KOLAČ.SLIČAN MONTE TORTI AKO NE I BOLJI. SastojciPodloga: 250 gr Mc’Vities digestive keksa 100 gr masla 2 žlice ruma 1 žličica cimetaPrva krema: 6 dcl mlij… Saznaj više
  • BAKLAVAAAA!Ima puno recepata za baklavu. Uprkos tome dodajem i moj, a ako vec ovakav postoji zao mi je i izvinite . Moj muz je ,,lud ,,za njom , a ja ......moz… Saznaj više
  • KOLAČ OD GRIZA. Ovom kolaču su me privukle korice, naprosto obožavam kolače s puno kora kao i krema tipa bijele pite,mađarice, medene pite a sad je druga strana mae… Saznaj više
  • ANĐEOSKE SUZE KOLAČ.Prelepa pita ali kolač kako želite ga nazovite.Ovaj kolač je veoma popularan ovde kod nas i dosta je raširen .Recept mi je posudila gospođa Ljuljak i… Saznaj više