KARUZO ŠNITE! MMMMMM



Dobre stare karuzo kocke bile su 80-tih popularan recept, nisam ih dugo radila, pa evo ih za ove blagdane. :))


Sastojci
16 dag maslaca
16 dagkristal šećera
4 žumanca
10 dag mljevenih oraha
10 dag sitno naribane čokolade za kuhanje
5 bjelanjaka
1 žlica uvrh brašna
1 vanilin šečer ili ekstrakt vanilije


♥ glazura preljev po biskvitu ♥
· 15 dag čokolade za kuhanje
· 10 dag margarina



· 1 žlica mlake vode
· 3 žlice običnog šećera
· 8 dag maslaca
· 1 žutanjak koji je ostao od biskvita
· cijeli orasi za ukras po želji može i bez

· ili samo glazura od
· 15 dag čokolade,
· 8 dag maslaca i 10 dag margarina

Priprema
Mikserom mješati 16 dag šećera, 16 dag maslaca i 4 žumanca (jedno žumance ostavi za preljev) cca oko 5-6 minuta. U istu posudu dodati mljevene orahe, naribanu čokoladu vanilija ekstrakt, brašno i snjeg na kraju lagano umiješati i to najmanjom brzinom ili mutilicom ručnom još bolje.
U manji protvan veličine 32x20 (na poleđini tepsije ili protvana br32) namazan maslacom i posut mrvicama (ili protvan prekrijte masnim papirom za pečenje), ulijte smjesu i ravnomjerno rasporediti. Peći u ugrijanoj pećnici na 170°C cca oko 30 minuta drvenim štapićem-čačkalicom ili vilicom provjeriti (ne smije na njemu ostati ni mrvica -to je znak da je kolač pećen), a i rubovi oko protvana se lijepo odvajuju od stijenke.
U posudi na pari rastopiti 3 



rebra čokolade cca 15 dag, margarin dodati mlaku vodu i šećer. maknuti s pare, ohladiti i kad je smjesa mlaka dodati žumanc i maslac. Ili samo glazura od 15 dag čokolade, 8 dag maslaca i 10 dag margarina.
Dobro izmješati i time preliti kolač. Ukrasiti možete polovicama oraha kao na slici a ne morate..po vašoj volji..inspiraciji.
Kolač pustiti da odstoji cca 2 h, a zatim narezati na kocke.
coolinarika.com