KREMPITA! RECEPT JE OD MOJE MAME I VRLO BRZO SE PRAVI.


Sastojci
kora
7 zumanca
7 kasike secera
7 kasike mleka
7 kasike ulja
7 kasike brasna
na vrh noza praska za pecivo


krem
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
300 g secera
7 belanca



1-2 kasike secera
ukrasavanje
200g slaga
350 ml mleka
rendana cokolada

Priprema
1.
Penasto umutite zumanca sa secerom, dodajte ostale sastojke i izlite u podmazan duguljast pleh. Dimenzije mog pleha su 22×33 cm, dubina je 4,5 cm. Koru pecite na tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane zuta.
2.
Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 pudinga, a ostatak stavite sa 300 g secera u neku duboku serpu da provri, pa skuvajte puding. Serpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno kreme.
Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili sa 1-2 kasike secera, i nezno sjedinite zicom da se lepo poveze sa pudingom. Ne mesajte prejako, treba da ostane vazdusasto (ovo je po savetu Snezane BG, mada je po mom receptu da se belanca i puding sjedine mikserom, takodje je odlicno i ja uglavnom tako pravim, videcete na slikama da je vazdusasto i tako, pa vi kako volite i kako vam je lakse..)
3.
Dok je jos vruce razlite krem preko vruce kore i poravnajte spatulom. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda premazite 



umucenim slagom, ili isecite kocke i ukrasite slagom i rendanom cokoladom.
Ostavite u frizideru neko vreme da se dobro ohladi pre sluzenja.


Posluživanje
Kolac se vrlo brzo pravi, posto se sve radi dok su kora i krem vruci. Evo redosleda kojim ja radim:
-prvo izmerim i pripremim sve sastojke
-ukljucim rernu i dok se zagreva umutim koru i izlijem u pleh
-ukljucim ringlu za puding i dok voda ne provri umutim belanca
-u medjuvremenu stavim koru da se pece, za to vreme skuvam puding
-izvadim koru, sjedinim puding i belanca i odmah izlijem na jos toplu koru
– i to je to, vrlo jednostavno :))
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • JULKA ŠNITE! Ovo je jedan od onih kolača koje napravite u subotu pa za vikend imate slatko za sebe i za svoje najmilije. Julka šnite nije teško napraviti...&nb… Saznaj više
  • BAJADERA! Znam da ima puuunoooo recepata za ovaj kolač, ali ja sam htela da stavim i ovaj recept jer od svih pravljenih bajadera koje sam probala ova mi je … Saznaj više
  • RECEPT ZA KREMŠNITE. OBRADUJTE SVOJE NAJMILIJE! Znamo da postoji hrpa recepata za kremšnite, no nadamo se da će neko ipak probati i ove. Ukusne su i sočne, a prave se jednostavno. Obradujte svoj… Saznaj više
  • PLOŠKE OD NARANČE! Naranče su nezaobilazan dio zimskog dekora, a ploške od naranči moći ćete pripremiti u bilo koje doba godine. Pravi je savjet zlata vrijedan: … Saznaj više
  • BIJELA BAJADERA! ZA 30 MINUTA! Kako smo za vikend imali malo snijega , tako sam i ja zavrnula Bajaderu u Bijelo. Sastojci 150 g mljevenih oraha 150g mljevenih lješnjaka 150g … Saznaj više
  • SNJEŽNE PARFE KOCKE! Prozračna parfait krema pogodna je za dodavanje raznih aroma. U ovom su receptu na dobitku ljubitelji svježeg sira, ali ni ostale neće ostaviti ra… Saznaj više
  • ČOKO ORAH KOLAČ! Nije zahtjevan za napraviti, samo treba biti strpljiv dok se sve ohladi. Ko voli sladje kolače, nek poveća količinu šećera za 2-3 kašike, neće bit… Saznaj više
  • FANTAZIJA OD MALINA! Fantastičan biskvit u kombinaciji sa finom kremom i šlagom a u središtu svega savršene maline. Fini desert koji svakako morate probati :))  … Saznaj više
  • OBLATNE S KOKOSOM I LJEŠNJACIMA! Opet jedna od varijacija na temu oblatni, posto djuvegija od sveg voca najvise voli oblatne, tako je izjavio neki dan :)  Pokusat cu pr… Saznaj više
  • CRNI NEPEČENI KOLAČ. ZA 20 MINUTA! Brzo, da ne može brže... Malo sastojaka, a kao da jedete pravu čokoladu.  Ovo je osnovna masa, koja se po želji može obogaćivati orasima,… Saznaj više