Znamo da postoji hrpa recepata za kremšnite, no nadamo se da će neko ipak probati i ove. Ukusne su i sočne, a prave se jednostavno. Obradujte svoje najmilije…
Sastojci
250 grama lisnatog tijesta
40 dag šećera
15 kapljica ekstrakta vanilije
1,5 litra mlijeka
0,5 litre mineralne vode
2 pudinga od vanilije
250 grama lisnatog tijesta
40 dag šećera
15 kapljica ekstrakta vanilije
1,5 litra mlijeka
0,5 litre mineralne vode
2 pudinga od vanilije
5 jaja
8 žlica gatkog brašna
Priprema
250 grama (polovica pakiranja) lisnatog tijesta odmrznite, razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Razvaljajte malo šire nego vam treba (neka bude veći barem 1 cm sa svake strane) jer će se stisnuti u pećnici. Ja volim ispeći na protvanu, na suprotnoj strani. Pecite u pećnici 15-20 minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok ne dobije žućkastu boju.
Priprema
250 grama (polovica pakiranja) lisnatog tijesta odmrznite, razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Razvaljajte malo šire nego vam treba (neka bude veći barem 1 cm sa svake strane) jer će se stisnuti u pećnici. Ja volim ispeći na protvanu, na suprotnoj strani. Pecite u pećnici 15-20 minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok ne dobije žućkastu boju.
Stavite grijati 1 litru mlijeka. Pjenasto izmiksajte 5 žutanjaka sa 20 dag šećera. Ulijte ih u mlijeko koje se grije te također dodajte 15 kapljica ekstrakta od vanilije i preostalih 20 dag šećera. Povremeno promiješajte da se šećer ili jaja ne zagore. U preostalih 0,5 litre mlijeka umutite 2 pudinga i 8 žlica glatkog brašna te dodajte u mlijeko kada zavrije. Još malo kuhajte te kada se dovoljno zgusne, dodajte 0,5 litre mineralne vode, dobro umješajte te skinite s vatre. Mikserom kremu dobro izmiksajte. da bude fino pjenasta (za to će se pobrinuti mineralna voda). Nakon
toga dodajte snijeg od 5 bjelanjaka te kremu prelijte po lisnatom tijestu. Stavite hladiti.
Na ohlađenu žutu kremu dodajte 0,5 litre istučenog slatkog vrhnja. Otopite 150 grama čokolade za kuhanje te dodajte 3 žlice ulja. Prelijte slatko vrhnje, no pazite da vam čokolada ne bude vruća jer će se topiti šlag. Čokolada je fino krckava, na slici je malo orošena jer sam ih izvadila iz hladnjaka, a vani je pakleno vruće.
coolinarika.com
toga dodajte snijeg od 5 bjelanjaka te kremu prelijte po lisnatom tijestu. Stavite hladiti.
Na ohlađenu žutu kremu dodajte 0,5 litre istučenog slatkog vrhnja. Otopite 150 grama čokolade za kuhanje te dodajte 3 žlice ulja. Prelijte slatko vrhnje, no pazite da vam čokolada ne bude vruća jer će se topiti šlag. Čokolada je fino krckava, na slici je malo orošena jer sam ih izvadila iz hladnjaka, a vani je pakleno vruće.
coolinarika.com