JULKA ŠNITE!



Ovo je jedan od onih kolača koje napravite u subotu pa za vikend imate slatko za sebe i za svoje najmilije. Julka šnite nije teško napraviti... 


Sastojci
1 pakovanje lisnatog tijesta
1. fil - biskvit
20 dkg šećera
6 žumanaca
15 dkg naribane čokolade
15 dkg mljevenih oraha
6 bjelanjaka 


2. fil – krema
6 dcl mlijeka
3 žlice oštrog brašna



3 žlice gustina
25 dkg margarina
10 dkg maslaca
25 dkg šećera u prahu
korica limuna
2 vanilje

Priprema
Oba lista lisnatog tijesta ispecite na obrnutoj strani tepsije.
Istucite žumanca sa cukrom, dodajte ribanu čokoladu, samljevene orahe i na kraju snijeg od bjelanjaka. To izlijte u tespiju koju ste prekrili papirom za pečenje (obvezno). Pecite na 180 C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.

U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa mikserom, tako neće ostati 



grudice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umućen margarin, maslac, vanilj šećer, koricu limuna i šećer u prahu.
Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite šećerom u prahu.
gastrodiva.bloger.index.hr