PLOŠKE OD NARANČE!



Naranče su nezaobilazan dio zimskog dekora, a ploške od naranči moći ćete pripremiti u bilo koje doba godine.



Pravi je savjet zlata vrijedan: ispečeno tijesto narežite dok je još mlako, a tek potpuno ohlađeno, premažite kremom.

Sastojci
Za tijesto
· 6 bjelanjaka
· 180 gšećera
· 220 gmljevenih oraha
· 40 gsjeckanih oraha

Za kremu
· 6 žumanjaka
· 180 gšećera


· naribana korica jedne naranče 
· 15 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
· 60 mlsoka od naranče 200 gmaslaca

Za posluživanje
· 100 gsjeckanih oraha

Priprema
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Na kraju lagano umiješajte mljevene i sjeckane orahe.
Smjesu izlijte u tepsiju (40×30 cm) obloženu papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
Pečeno tijesto okomito narežite na dva dijela tako da dobijete dva biskvita (20×15 cm).
Pripremite kremu tako da žumanjke i šećer pjenasto izmiješate, dodajte koricu naranče, brašno razmućeno u narančinom soku i kuhajte na pari uz miješanje oko 5 minuta.
Kremu ohladite i zatim umiješajte omekšani maslac.
Prvi dio tijesta premažite s 



pola kreme, prekrijte s drugim dijelom tijesta i premažite ostatkom kreme.
Kolač narežite na ploške.

Posluživanje
Poslužite ih posipane nasjeckanim orasima.

Savjet
Pečeno tijesto režite kad nije do kraja ohlađeno, kada je mlako, a premazujte ga kremom kad je potpuno ohlađeno.
coolinarika.com