FERRERO ROCHER. NAJBOLJA TORTA KOJU SAM PROBALA.



Sastojci
Za koru:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 jajeta
130 g Menaž čokolade
1 kašika kakaoa
1 kesica vanilin šećera
70 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
70 ml slatke pavlake


130 ml mleka
Za krem:
400 g nutele
400 g krem sira
250 g seckanih lešnika
100 g napolitanki
Za glazuru:
200 g Menaž čokolade
200 ml slatke pavlake

Priprema
1
Mikserom umutiti šećer i maslac, čokoladu otopiti na pari. U maslac dodati 4 žumanceta-jedno po jedno, ohlađenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, dodati masi, lagano kašikom promešati. Mešajući dodajte slatku pavlaku, mleko i sneg od belanaca.
2


Peći koru u plehu obloženom papirom za pečenje na 180 C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i preseći je uzduž i spremiti je za filovanje.
3
Za krem izmiksati krem sir, dodati nutelu, seckane lešnike i izdrobljene napolitanke.
4
Nafilovati tortu i preliti je čokoladom. Zagrejati slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Lagano izmešati i preliti preko torte. Ukrasiti po želji.
Savet
Savet:
Ja sam ovu tortu pravila od duple mere, jer je preukusna-nije tako slatka, a puna čokolade. Moj savet svima koji se odluče da je prave da dupliraju sastojke, jer se brzo pojede za tili čas. Pozdrav!
brzireceptisavjeti.blogspot.ba
Filed under  |