
Kad vam dosade klasične ćufte u sosu. poželite neki novi način njihovog spremanja, ovaj recept će vam dobro poslužiti.
Sastojci
500 g mlevenog mesa
100 g praške šunke
1 kašika krem sira
1 glavica crnog luka
30 g ribanog parmezana
4 kašike hlebnih mrvica
1 kašika sitno seckanog peršuna
1 jaje
po ukusu so i mešavina biljnog začina
50 g Polubijelog brašna Podravka
po potrebi ulje
100 ml belog vina
500 ml neutralne pavlake
100 ml vode
Priprema
1.
Crni luk i prašku šunku sitno iseckati.
Sjediniti mleveno meso, crni luk, prašku šunku, mrvice, krem sir, jaje, parmezan, peršun i začine po ukusu. Sve sastojke ručno umesiti da bi se dobila ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
2.
Od pripremljene smese oblikovati ćuftice pa ih uvaljati u brašno.
Na malo ulja, u većem dubokom tiganju, propržiti ćuftice sa svih strana da porumene. Preliti ih belim vinom i prokuvati.
3.
Zatim sipati pavlaku za kuvanje, dodati oko 100 ml vode, začine po ukusu te kuvati na umerenoj
temperaturi oko 15 minuta. Za to vreme pripremiti pire krompir kao prilog.
Posluživanje
Ćuftice poslužiti tople uz pire krompir.
coolinarika.com
30 g ribanog parmezana
4 kašike hlebnih mrvica
1 kašika sitno seckanog peršuna
1 jaje
po ukusu so i mešavina biljnog začina
50 g Polubijelog brašna Podravka
po potrebi ulje
100 ml belog vina
500 ml neutralne pavlake
100 ml vode
Priprema
1.
Crni luk i prašku šunku sitno iseckati.
Sjediniti mleveno meso, crni luk, prašku šunku, mrvice, krem sir, jaje, parmezan, peršun i začine po ukusu. Sve sastojke ručno umesiti da bi se dobila ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
2.
Od pripremljene smese oblikovati ćuftice pa ih uvaljati u brašno.
Na malo ulja, u većem dubokom tiganju, propržiti ćuftice sa svih strana da porumene. Preliti ih belim vinom i prokuvati.
3.
Zatim sipati pavlaku za kuvanje, dodati oko 100 ml vode, začine po ukusu te kuvati na umerenoj
temperaturi oko 15 minuta. Za to vreme pripremiti pire krompir kao prilog.
Posluživanje
Ćuftice poslužiti tople uz pire krompir.
coolinarika.com