Kuvane slane kifle. Veoma jednostavne!


Sastojci

500 gr brasna
2 zlicice soli
1 zlicica secera
1 vrecica suva kvasca ( 12 gr ) ili 50 g svezeg
50 gr otopljena putera
3.5 dl toplog mleka ( 40 stepeni )


kuvanje: 1 litar vode
1 puna zlica sode bikarbone
2 zlicice soli

premaz: 1 zumanjak
1 zlicica mleka



1 zlicica ulja
1/2 zlicice soli
malo otopljena putera za premaz peceni kifli
Priprema
1.

Pomesajte sve suve sastojke. Dodajte otopljeni puter, toplo mleko ( 40 stepeni ), umesite glatko testo. Testo vise puta udarajte od posudu u posudu u kojoj mesite, i mesite. Prekrite posudu sa testom i pustite da nadolazi testo oko 1 sat.
2.

Od nadoslog testa oblikujte rolat, pa podelite u 12 jednaki delova. Svaki deo tanko rastanjite u elipsu, uvijte u pekarsku kiflu. Prekrijte kifle kuhinjskom kropom dok cekate da voda prokuva.
3.

Pomesajte vodu, sodu bikarbonu i 2 zlicice soli. Kuvajte dok neprokljuca. ubacite po 3 - 4 kifle i kuvajte par sekundi ( kifle ce se podici na povrsinu i tada kuvajte jos kratko, trebalebi da nadodju ), supljikavom zlicom vadite kuvane kifle u namazan pleh sa 



maslacem. Svaku kiflu premazite mesavinom zumanjka, mleka, ulja i soli ( pomesajte)
4.

Pecite kifle u zagrejanoj pecnici na 22o stepeni 15 - 20 minuta. Pecene kifle premazite blago sa malo otopljena putera.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: