• 350 g širokih rezanaca
• 2 žlice ulja
• 80 g Podravskog špeka
• crvena mljevena paprika
• 250 g svježeg kravljeg sira
• 200 ml kiselog vrhnja
• sol
PRIPREMA
Rezance skuhajte u slanoj vodi.
Na ulju popecite špek narezan na kocke, dodajte ocijeđene rezance i pospite ih crvenom paprikom.
Sve dobro promiješajte, ostavite da se rezanci dobro ugriju, zatim lagano umiješajte protisnuti (propasirani) sir, pa sve istresite u namašćenu vatrostalnu posudu.
Po tome prelijte vrhnje koje ste
malo posolili i zapecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta.
POSLUZIVANJE
Uz ovo jelo možete poslužiti zelenu salatu.
SAVJET
Tjesteninu nemojte skuhati do kraja jer ćete je još termički obrađivati u pećnici.
coolinarika.com
• 200 ml kiselog vrhnja
• sol
PRIPREMA
Rezance skuhajte u slanoj vodi.
Na ulju popecite špek narezan na kocke, dodajte ocijeđene rezance i pospite ih crvenom paprikom.
Sve dobro promiješajte, ostavite da se rezanci dobro ugriju, zatim lagano umiješajte protisnuti (propasirani) sir, pa sve istresite u namašćenu vatrostalnu posudu.
Po tome prelijte vrhnje koje ste
malo posolili i zapecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta.
POSLUZIVANJE
Uz ovo jelo možete poslužiti zelenu salatu.
SAVJET
Tjesteninu nemojte skuhati do kraja jer ćete je još termički obrađivati u pećnici.
coolinarika.com